Axis förstärker sitt utbud av nätverksbaserade värmekameror

Lund, 2010-sep-14
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications breddar idag produktportföljen av nätverksbaserade värmekameror med modellerna AXIS Q1921 och AXIS Q1921-E. Förbättrad upplösning och ett stort utbud av linsalternativ säkerställer hög bildkvalitet och större detektionsområde. De nya kamerorna är lämpade för kostnadseffektiv bevakning 24 timmar om dygnet eller övervakning av skyddsområden som vägar, tunnlar och flygplatser.

-De nya värmekamerorna har ett förbättrat detektionsområde, bred täckning och stor flexibilitet tack vare flera linsalternativ. Detta är egenskaper som i stor utsträckning efterfrågas av våra kunder, säger Johan Paulsson, Chief Technology Officer på Axis Communications.

De bilder som skapas av en värmekamera baseras på den värme som strålar ut från olika föremål, till exempel fordon eller människor. Det gör att värmekameror kan användas i fullständigt mörker och ändå skapa bilder som gör det möjligt för användaren att agera i händelse av misstänkt aktivitet. Värmekameror kan även användas under svåra väderleksförhållanden där konventionella kameror inte fungerar. Med värmekameror kan användaren se i dimmiga, rökiga eller dammiga miljöer.

AXIS Q1921 är avsedd för övervakning inomhus och AXIS Q1921-E är en IP66-klassificerad kamera som är klar för utomhusbruk. Följande fyra linsalternativ är tillgängliga: 10 mm, 19 mm, 35 mm och 60 mm. Upplösningen på 384x288 och den avancerade bildprocessorn stärker ytterligare en effektiv övervakning av när- och ytterområden. Dessa kameror gör det möjligt att detektera personer på avstånd 200 meter avstånd med ett visningsfält på 55 grader och upp till 1 200 meter med ett visningsfält på 9 grader. Dessutom stöder kamerorna viktiga IP övervakningsfunktioner som H.264 och Motion JPEG, tvåvägsljud, lokal lagring och Power over Ethernet. Intelligent video är en huvudkomponent i alla värmekameror och AXIS Q1921/-E har sabotagelarm, rörelsedetektering och stöder AXIS Camera Application Platform.

De nätverksbaserade värmekamerorna AXIS Q1921/-E stöds av branschens största utbud av programvara för videohantering via Axis Application Development Partner samt AXIS Camera Station. De stöds även av ONVIF-specifikationen för utbyte och samordning mellan nätverksvideoprodukter.

Mer information och foton finns på
http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1921

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder lösningar för nätverksvideo för professionellt bruk. Företaget är världsledande inom nätverksvideo och drivande i övergången från analog till digital videoövervakningsteknik. Axis produkter är till för säkerhetsövervakning och fjärrmonitorering och baseras på innovativa öppna plattformar. Axis är ett svenskt företag som arbetar över hela jorden, med närvaro i över 20 länder och ett pågående samarbete med partners i över 70 länder. Axis grundades 1984 och är listade som AXIS på NASDAQ OMX Stockholm. På vår webbplats hittar du mer information om företaget: www.axis.com

Önskas mer information, kontakta:
Johan Paulsson, Chief Technology Officer, Axis Communications
E-post: pressoffice@axis.com

Önskas mer information om Axis i Norden kontakta:
Kristina Tullberg, Marketing Manager Nordics, Axis Communications
Tel: +46 272 1872
E.-post: kristina.tullberg@axis.com