Axis tuo markkinoille uuden, isojen areenoiden valvontakameran

Lund, 2007-03-13
This content is available in the following languages: Finnish

Axis Communications tuo markkinoille uudentyyppisen valvontakameran. Verkkoon liitettävä AXIS 233D Network Dome Camera on monin tavoin ainutlaatuinen. AXIS 233D -kupukameran ominaisuuksiin kuuluvat mm. progressiivinen skanneri, 35-kertainen optinen zoom-objektiivi, nopea ja hyvin liikkuva tekniikka ja ylivoimainen kuvanlaatu. Kamera on suunniteltu erityisesti tiloihin, joiden turvajärjestelmiltä vaaditaan paljon – esim. lentokentät, satamat, urheiluareenat ja kasinot – ja joissa täytyy olla mahdollisuus nähdä yksityiskohtia ja seurata kaukana olevia liikkuvia kohteita.

”AXIS 233D Network Dome -kamera on suorituskyvyltään ylivoimainen verrattuna markkinoilla oleviin parhaisiin analogisiin valvontakameroihin”, Axis Communications AB:n maajohtaja Peter Lindström kertoo.

Lindströmin mukaan kamerasta tekee ainutlaatuisen muun muassa progressiivinen skanneri, jonka ansiosta sillä saa tarkempia kuvia myös liikkuvista kohteista. Kamera on varustettu nopeilla ja tarkoilla panorointi- ja tilttaustoiminnoilla ja sen pitkälle kehitetty ja tehokas IP-pohjainen digitaalipaketti tuo käyttäjälle monia lisäetuja.

Tuotepäällikkö Ville-Matti Alho ASAN Security Technologies Ltd:stä kertoo, että Axis Communications AB:n uusi kamera täyttää ne tiukat kriteerit, joita asetetaan sellaisiin paikkoihin sijoitettaville kameroille, joista on pystyttävä erottamaan yksityiskohtia ja seuraamaan kaukanakin olevia liikkuvia kohteita.

”Yksi uuden kameran parhaimmista toiminnoista on kuvanvakauttaja, joka tasaa liikenteen tai tuulen aiheuttamaa tärinää. Tänä päivänä tarvitaan usein tarkempia kuvia liikkuvista kohteista”, Alho kertoo.

AXIS 233D -kamerassa on tuotekategoriassaan markkinoiden nopein panorointi, huippunopeudeltaan 450º sekunnissa valmiiksi asennettujen kohdistusten välillä (100 kpl). Kamera on hyvin tarkka myös hitaiden liikkeiden suhteen (0,05º sekunnissa), mikä mahdollistaa kävelevän kohteen seuraamisen manuaalisesti 400 metrin päähän. AXIS 233D -kamerassa on 35-kertainen optinen zoom-objektiivi ja 12-kertainen digitaalinen zoomi. Sen
ominaisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus zoomata tietty alue kuvasta nopeasti ja helposti. Kamerassa on myös E-flip-funktio, joka kääntää kuvaa elektronisesti 180º seurattaessa suoraan kameran alla olevaa kohdetta.

AXIS 233D -kamera on varustettu päivä/yö-kirkkausasennolla ja se on valoherkkyydeltään ylivoimainen. Kamerassa on 128-kertainen laaja dynaaminen alue, joka näyttää yksityiskohdat tarkasti vaihtelevissakin valoolosuhteissa. Kamerassa on Full Motion Video -toiminto kaikilla MPEG-4- tai Motion JPEG -standardien tarkkuuksilla.

Kameran muihin ominaisuuksiin kuuluvat mm. liikeilmaisin, kaksisuuntainen ääni, kuvien lataus, ajastetut ja liikkeen aktivoimat toiminnot sekä hälytysraportit, neljä sisääntuloa nauhoituksen ja hälytyksen aktivointiin ja neljä releulostuloa esim. ovien ja valaistuksen ohjaukseen hälytyksen sattuessa. Luotettaviin turvallisuustoimintoihin kuuluvat käytönvalvonta, HTTPS-protokolla, IEEE 802.1X sekä IP-osoitteiden suodatus videoiden turvalliseen käsittelyyn ja asentamiseen. Kamera tukee myös QoS-palvelunlaatumekanismeja, IPv6- protokollaa (Internet Protocol version 6) ja IPv4-osoitteita.

AXIS 233D toimitetaan yhdessä sisätiloihin tarkoitetun kiinnityssarjan kanssa. (Ulkokiinnitystä varten on olemassa erillinen kotelointi.) Tuotetuki on varmistettu alan suurimman sovelluskannan avulla Axis Application Development Partner -ohjelman ja AXIS Camera Station -videonkäsittelyohjelman kautta. AXIS 233D on saatavilla jälleenmyyjiltä maaliskuusta lähtien.

Lisätietoja:
Peter Lindström, Country Manager, peter.lindstrom@axis.com, puh.. +46 46 272 1803

Axis Communications AB on IT-yritys, joka tarjoaa verkkokameraratkaisuja ammattikäyttöön. Yhtiö on verkkokameroiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja ja ajuri analogisesta digitaaliseen videovalvontaan siirtymisessä. Axisin tuotteet ja ratkaisut suuntautuvat turva- ja etävalvontaan ja ne perustuvat innovatiivisiin ja avoimiin teknisiin ohjelmistoihin.

Axis Communicatiosn AB on perustettu Ruotsissa, ja yrityksellä on oma konttori 18 eri maassa sekä toimintaa yhteistyökumppaneidemme kautta yli 70 eri maassa. Axis perustettiin vuonna 1984 ja yritys on noteerattu Pohjoismaiden pörssin Mid Cap -listalla informaatioteknologia-toimialaluokassa. Lisätietoja yrityksestämme löydät osoitteesta www.axis.com.