Axis tecknar distributörsavtal med Com-Scan i Norge

Oslo, 2009-jan-15
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications och Com-Scan Norge AS har tecknat avtal för distribution av Axis nätverksvideoprodukter på den norska marknaden. Kunder i Norge kommer nu att få lättare tillgång till Axis nätverksvideoprodukter samt utökad expertkunskap och service från Com-Scan.

”Com-Scan, som ledande distributör inom norsk kamerabevakning, är en strategisk samarbetspartner för Axis Communications AB. Den norska marknaden befinner sig mitt i ett skifte från analog till nätverksbaserad övervakningsteknik. Allt eftersom säkerhetsbranschen tar till sig den nya tekniken är det viktigt för Axis, som marknadsledare av nätverkskameror, att nå ut till marknaden med bredd och kompetens, Vårt samarbete med Com-Scan är ett led i denna strategi.” säger Magnus Zederfeldt, Country Manager Nordics, Axis Communications

Axis breda nätverksvideoportfölj passar bra in i Com-Scans utbud av säkerhetsprodukter och lösningar som vänder sig till hela övervakningsmarknaden. Com-Scan Norge A/S har i över 25 år jobbat målinriktat med distribution av märkesvaror till säkerhetsmarknaden i Norge.

”At Com-Scan Norge AS har oppnådd status som Axis distributør er et viktig steg i vår strategi på å styrke vår posisjon som ledende aktør mot det norske overvåkningsmarkedet. Det betyr det at vi kan gi våre kunder enda bedre oppfølging gjennom vårt samarbeid med Axis, markedsledende produsent av nettverksvideo” säger Erling Morstad, daglig leder, Com-Scan Norge A/S.

Axis är med 25 år på marknaden en av pionärerna av nätverksprodukter, och introducerade som första företag nätverkskameran 1996. Företaget är erkänt som den globala marknadsledaren av nätverkskameror.


För ytterligare information, kontakta:
Peter Lindström, Country Manager Nordics, Baltic and Russia, Axis Communications AB,
Telefon: 046-272 18 03, e-post: peter.lindstrom@axis.com

Øystein Hjell, produktansvarig, Com-Scan Norge AS,
Telefon: 047-22064040, e-post: oystein@com-scan.no

Om Axis:
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Om Com-Scan:
ITV - Grossisten Com-Scan Norge AS är en totalleverantör av TV-övervakningsutrustning som är verksam över större delen av landet. All utrustning levereras från lagret i Oslo och kan snabbt nå ut till slutkunden. Com-Scan har medarbetare med över 20 års erfarenhet i branschen, och hjälper återförsäljare med utbildning, råd och vägledning, samt specialanpassad konfigurering av utrustning. Com-Scan har stor fokus på logistik och vidarutveckling av kompetens i återförsäljarledet.

För mer information: www.ipkamera.no och www.com-scan.no