Axis lancerer nyt overvågningskamera til store arenaer

København, 2007-03-13
This content is available in the following languages: Danish

Axis Communications lancerer i dag en helt ny type overvågningskamera. AXIS 233D Network Dome Camera er det første kamera af sin slags i verden med unikke egenskaber såsom progressiv scanning, 35x optisk zoom, en hurtigt og fleksibel mekanik samt enestående ydeevne og billedkvalitet. Kameraet er skabt til at fungere på steder med krævende sikkerhedssystemer som f.eks. flyvepladser, havne, sportsarenaer og kasinoer – steder, hvor der er et voksende behov for at kunne se detaljer og følge bevægelige objekter på lang afstand

”AXIS 233D Network Dome Camera har en ydeevne, som overgår markedets bedste analoge overvågningskameraer,” siger Peter Lindström, nordisk chef i Axis Communications AB. ”Ved hjælp af progressiv scanning sørger kameraet for færre uskarpe billeder forårsaget af bevægelser. Det er samtidig udrustet med hurtige og præcise panorerings- og tiltfunktioner og giver mange andre fordele i en avanceret IP-baseret digital pakke. Funktioner, som du aldrig kan få med traditionelle overvågningskameraer.”

”Axis’ nye kamera er meget interessant. Det opfylder alle de strenge krav, som stilles til et kamera, der skal anvendes på steder, hvor man tydeligt skal kunne se detaljer og følge bevægelige objekter på lang afstand. En spændende funktion er f.eks. billedstabilisatoren, som modvirker vibrationer fra trafik eller vind. Mange steder i vores samfund er der et behov for at få skarpere billeder af bevægelige genstande,” siger Anders Lyngholm, salgschef i Necom Danmark ApS.

AXIS 233D Network Dome Camera har også markedets hurtigste panorering blandt denne type af kameraer med en maksimal hastighed på 450º per sekund blandt 100 forudindstillede positioner. Kameraet har desuden meget høj præcision ved langsomme bevægelser (0.05º per sekund), hvilket gør det muligt at følge en gående person manuelt på 400 meters afstand. AXIS 233D har samtidig den bedst mulige zoomfunktion med 35x optisk og 12x digital zoom samt områdezoom, en unik funktion, som gør det muligt hurtigt og nemt at zoome ind i et billedområde. Kameraet har også E-flip, som vender billedet
elektronisk 180º, når kameraet følger en person, som passerer direkte under det.

Foruden dag-/natfunktioner og exceptionel lysfølsomhed har AXIS 233D Network Dome Camera 128x Wide Dynamic Range, som gengiver detaljer tydeligt i omgivelser med blandede lysforhold. Kameraet har fuldhastighedsvideo i samtlige opløsninger med MPEG-4 eller Motion JPEG-komprimering.

Øvrige funktioner er bl.a. bevægelsesalarmalarm, tovejslyd, lydalarm, billedupload, planlagte og hændelsesaktiverede funktioner med alarm, fire eksterne indgange til aktivering af indspilning og alarm samt fire udgange til styring af f.eks. døre og lamper, når alarmen går. Gedigne sikkerhedsfunktioner: forskellige kvalitetsniveauer, HTTPS-kryptering, IEEE 802.1X og filtrering af IP-adresser til sikker videobehandling og konfigurering. Kameraet understøtter endda QoS (Quality of Service), IPv6 (Internet Protocol version 6) og IPv4-adresser.

AXIS 233D Network Dome Camera leveres med monteringsbeslag til indendørsmontering (der findes en separat kamerahus til udendørsmontering). Produktet understøttes af industriens største applikationsbase gennem Axis Application Development Partner program, samt videobehandlingsprogrammet AXIS Camera Station. AXIS 233D er tilgængelig hos forhandlerne fra marts 2007.

For yderligere information kontakt venligst:
Peter Lindström, nordisk chef i Axis Communications AB
Tlf. +46 46 272 1803, e-mail: peter.lindstrom@axis.com

Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksbaserede videoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er global markedsleder inden for netværksvideo og er en af de drivende kræfter bag overgangen fra analog til digital videoovervågning. Axis’ produkter og løsninger er målrettet sikkerhedsovervågning og fjernovervågning baseret på innovative og åbne teknologiske platforme.

Axis er en svensk virksomhed, som opererer globalt via egne kontorer i 18 lande og gennem partnersamarbejde i mere end 70 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er noteret den Nordiske liste i kategorien Mid Cap, Information Technology. Mere information findes på www.axis.com.