Axis lancerer hærværks-sikret overvågning med det nye PTZ-V netværkskamera

København, 2008-02-25
This content is available in the following languages: Danish

Axis Communications, der er førende inden for netværkskameraer¹, har netop lanceret det hærværks-sikrede netværkskamera AXIS 212 PTZ-V, som både kan panorere, tilte og zoome. Kameraet er en videreudvikling af det banebrydende AXIS 212 PTZ, hvis nyskabende teknik har muliggjort pan/tilt/zoom-funktionalitet og automatisk overvågning, uden det giver slitage på bevægelige dele.

“Ved at kombinere en robust beklædning med 212 PTZ-funktionalitet imødekommer AXIS 212 PTZ-V behovet for en pålidelig, prisvenlig og hærværkssikret videoovervågningsløsning, siger Anders Laurin, Executive Vice President i AXIS Communications. “Via AXIS 212 PTZ-V kan man få overblik over et større overvågningsområde, end det er muligt med traditionelle PTZ-kameraer. Teknikken gør det muligt at panorere/tilte og zoome hurtigere og bedre.”

AXIS 212 PTZ-V giver med dets metalbase og slidstærke omslag glimrende beskyttelse mod vandalisme og hærværk. Kameraet er ideelt til indendørs videoovervågning i udsatte områder såsom skoler, butikker, banker og receptioner, hvor det er afgørende at kunne få hele rummet med i billedet. Den hurtigtreagerende pan/tilt/zoom-funktionalitet giver hurtig og præcis overvågning af mistænkelig adfærd.

AXIS 212 PTZ-V kombinerer en 3 megapixel sensor med vidvinkellinse i VGA-opløsning, hvilket sikrer den samme gode billedkvalitet for såvel nærbilleder som for vidvinkel-billeder. Uden bevægelige dele kan kameraet lynhurtigt skifte fra det store overbliksbillede til pan/tilt/soom-funktion, uden det giver slitage eller skaber støj. Netværkskameraet får strøm gennem sit Ethernet-kabel, hvilket gør installationen nemmere og billigere.

Udover standard IP Protocol version 4 understøtter Kameraet IPv6 som en sikkerhed mod den voksende mangel på IPv4-adresser. Kameraet rummer også en bred vifte af funktioner, når det gælder netværkssikkerhed og styreegenskaber, såsom multiple user-adgang, HTTPS-kryptering, IEEE 802.1X og IP adresse filter, der sikrer videohåndteringen og konfigurationen.

AXIS 212 PTZ-V understøttes i kraft af Axis Application Development Partner-programmet af en bred vifte af kendte typer applikationssoftware samt af AXIS Camera Station video management software. AXIS 212 PTZ-V bliver sat til salg gennem Axis’ distributionskanaler i marts.

1 Axis Communications er den førende globale udbyder af netværkskameraer med en markedsandel på 32 procent. Verdensmarkedet for netværkskameraer forventes at vokse til en værdi på mere end en milliard USD i år 2009. Det vurderer analyseinstituttet IMS Research (www.imsresearch.com) i sin seneste markedsundersøgelse ”The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2007 Edition”, der blev publiceret i december 2007.

Om Axis
Axis er et it-selvskab, der udbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Selvskabet er global markedsleder på området for netværksvideo og er en drivende kraft bag overgangen fra analog til digital videoovervågning. Axis produkter og løsninger koncentrerer sig om sikkerhedsovervågning og fjernovervågning, der baserer sig på innovative og åbne tekniske platforme. Axis er et svenskbaseret selvskab, der opererer globalt via egne kontorer i 18 lande og gennem partnersamarbejde i flere end 70 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er noteret på OMX Nordisk Exchange i kategorien Large Cap, Information Technology. Læs mere om Axis på www.axis.com.

For yderligere informationer om Axis Communications, kontakt venligst:
Peter Lindström, country manager, Axis Communications
Tel: +46 46 272 1803. Email: peter.lindstrom@axis.com


For konkrete medieforespørgelser, kontakt venligst:
Text 100
Tel: +45 33 36 53 33.