Axis bringer videoovervågning til nye højder

København, 2008-04-03
This content is available in the following languages: Danish

Axis Communications, verdens førende producent af netværksbaserede videoløsninger, annoncerer i dag introduktionen af den nye generation af netværksvideoprodukter, der er bygget op omkring den egenproducerede ARTPEC-3 chip. Den nye generation af produkter vil understøtte H.264 videokomprimeringsstandarden, der er prisvenlig og gør opsætning og styring simpel.

Med introduktionen af den nye generation af netværksbaserede videoløsninger bringer Axis videoovervågning op på et nyt niveau. Ved at integrere H.264-videokomprimeringsstandarden i alle den nye generations produkter giver Axis nye muligheder til moderne videoovervågning.

“At introducere denne nye generation er et naturligt skridt at tage for Axis. Den nye generation understreger de allerede kendte fordele ved netværksbaseret video frem for analoge, når det kommer til prisvenlige, fleksible og skalerbare løsninger. Med vores nye generation, bliver fordelene for de analoge løsninger endnu tydeligere,” fortæller Anders Laurin, Executive Vice President hos Axis.

Ved at benytte H.264 i den nye generation af netværkskameraer, video encodere og videostyringssystemer spares der op til 50 % af lagrings- og netværksbåndbredden sammenlignet med MPEG-4 Part 2 – og op til 80 % sammenlignet med Motion JPEG. Det betyder mere prisvenlige videoovervågningssystemer og lettere opsætning og styring af store videoovervågningssystemer.

“Brugeren kan enten skære af omkostningerne for båndbredden og lagringen eller bruge den nye teknologi til at øge frame raten og billedkvaliteten til den samme pris,” fortæller Country Manager hos Axis, Peter Lindström.

H.264-standarden er en fremtidssikret teknologi, der allerede benyttes i en række forretnings- og forbrugerapplikationer, såsom Blu-Ray Disc, HDTV samt telekommunikations- og broadcastingløsninger.

I det tredje kvartal af 2008 vil den nye generation af netværksbaserede videoløsninger blive taget i brug.

Om Axis
Axis er et it-selvskab, der udbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Selvskabet er global markedsleder på området for netværksvideo og er en drivende kraft bag overgangen fra analog til digital videoovervågning. Axis produkter og løsninger koncentrerer sig om sikkerhedsovervågning og fjernovervågning, der baserer sig på innovative og åbne tekniske platforme. Axis er et svenskbaseret selvskab, der opererer globalt via egne kontorer i 18 lande og gennem partnersamarbejde i flere end 70 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er noteret på OMX Nordisk Exchange i kategorien Large Cap, Information Technology. Læs mere om Axis på www.axis.com.

For yderligere informationer om Axis Communications, kontakt venligst:
Peter Lindström, country manager, Axis Communications
Tel: +46 46 272 1803. Email: peter.lindstrom@axis.com

For generelle pressehenvendelser:
Søren Falgaard, Text100
Tel: 33 36 53 33. Email: soren.falgaard@text100.com