Axis tilføjer to diskrete kameraer til deres nye generation af netværkskameraer

København, 2008-05-31
This content is available in the following languages: Danish

Det svenske firma Axis Communications, der har hovedsæde i Lund og er førende på verdensmarkedet for netværksvideo1, har længe været en af de drivende kræfter bag overgangen fra analogt til netværksbaseret professionel videoovervågning. Axis Communications er i gang med at introducere deres nye generation af digitale overvågningskameraer og i dag tilføjes to diskrete kameraer til porteføljen af nye kameraer.

I rækken af nye produkter i Axis Communications nye række af netværksbaserede videoovervågningskameraer tilføjes nu to nye kameramodeller, AXIS M3011 og AXIS M3014, der er skabt til at imødekomme behovet for diskret overvågning. Man kan selv vælge, om man vil trække H.264 video streaming eller Motion JPEG fra kameraerne, enten i fuld opløsning eller individuelt optimeret alt efter behovet for kvaliteten af billederne og den tilgængelige båndbredde.

“Da kameraerne kun er 9 centimeter brede og kun rager 3 centimeter ud fra loftet, de placeres på, er AXIS3011/M3014 en attraktiv ny mulighed i forhold til behovet for kompakte og diskrete kameraer,” fortæller Country manager Peter Lindstrøm. ”Kameraerne er optimeret til hurtig og nem installation, og de er en stærk tilføjelse til vores nye generation af videoprodukter, der tilbyder H.264 komprimering og unikke streamingegenskaber.”

AXIS M3011 giver billeder i VGA, mens AXIS M3014 er et 1.3 megapixel netværkskamera. Begge modeller bruger en scanningsteknologi, der giver billeder i højeste opløsning uden forstyrrelser, selv ved optagelse af objekter i bevægelser, hvilket er essentielt, når individer eller objekter i billedet skal identificeres. AXIS M3011/M3014 kan sættes op til H.264 eller Motion JPEG alt efter behovet. MPEG-4 Part 2 sørger for at kameraerne også er bagudkompatible.

AXIS M3011/M3014 understøttes af AXIS Camera Station og gennem Axis Application Development Partner program af industriens største base af video management software fra andre udbydere. Kameraerne bliver sendt ud til markedet gennem Axis’ distributionskanaler fra Q4.1 Axis Communications er førende på verdensmarkedet for netværksvideo med en markedsandel for netværkskameraer på 32 %. Verdensmarkedet for netværkskameraer vil have en værdi på over 1 mia. USD i 2009. Netværkskameramarkedet forventes at have en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på over 40 % om året i løbet af de næste tre år, så det når op på en værdi på 1,5 mia. USD i 2010, ifølge analysefirmaet IMS Research(www.imsresearch.com) i deres seneste markedsrapport med titlen "The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2007 Edition" udgivet i december 2007.


Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er førende på verdensmarkedet for netværksvideo og er en af drivkræfterne bag den løbende overgang fra analog til digital videoovervågning. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernovervågning og er baseret på innovative, åbne teknologiplatforme.

Axis har hovedsæde i Sverige og har aktiviteter verden over med afdelinger i 18 lande og samarbejde med partnere i mere end 70 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er børsnoteret på OMX Nordic Exchange, Large Cap and Information Technology. Yderligere oplysninger om Axis kan fås ved at besøge vores websted på www.axis.com

Yderligere oplysninger om Axis Communications kan fås ved at kontakte:
Peter Lindström, country manager, Axis Communications
Tel: +46 46 272 1803. E-mail: peter.lindstrom@axis.com

Alle generelle presseforespørgsler bedes rettet til:
Søren Falgaard, Text100
Tel: 33 36 63 51, E-mail: Soren.falgaard@text100.com