Nye HDTV-netværkskameraer med unik iris-kontrol

København, 2009-05-18
This content is available in the following languages: Danish

Axis Communications, der er verdens førende producent af netværksvideoprodukter, annoncerer AXIS P13-netværkskameraerne, der er fastmonterede kameraer med en ny type iris-kontrol, fremragende billedkvalitet og streaming i H.264. Kameraerne er perfekte til high end-videoovervågning, da de er nemme at installere, har en ny unik fokus-assistent, automatisk indstilling af fokus fra computeren samt optælling af pixels.

“Serien af AXIS P13 megapixels/HDTV-netværkskameraer introducerer en helt ny type iriskontrol, der giver bedre kontrast, klare billeder, god opløsning samt bedre dybde i billedet. Kameraerne kan både bruges til indendørs og udendørs overvågning,” fortæller Magnus Zederfeldt, Sales Manager for Axis Communications i Norden.

”Den nye serie netværkskameraer kombinerer automatisk indstilling af fokus fra computeren, optælling af pixels, digital PTZ og multiview streams. Disse egenskaber gør kameraerne velegnede til sikring af f.eks. offentlige bygninger, supermarkeder, lufthavne, banegårde og undergrundsstationer.”

AXIS P1343-netværkskameraerne giver opløsning i SVGA, mens AXIS P1344- og AXIS P1346- modellerne, i overensstemmelse med SMPTE-standarden for opløsning, farve og frame-rate, leverer billeder i henholdsvis 1MP/ HDTV 720p og 3MP/HDTV 1080p. AXIS P1346 bringer videoovervågning op på et nyt niveau via den unikke P-Iris kontrol og er også bagudkompatibel med DC-iris. Kameramodellen understøtter desuden multiview streams, der gør det muligt at vise forskellige indzoommede sekvenser fra kameraet på samme tid, som man kan kigge på det fulde overbliksbillede.

Derudover tilbyder AXIS P13-netværkskameraerne to-vejs lyd i forbedret kvalitet, registrering af bevægelse og lyd samt advarsel om forsøg på manipulation af kameraet. For at give yderligere fleksibilitet m.h.t. lagring og brug af båndbredde kan Axis P13-netværkskameraerne også gemme optagelserne på et SD/SDHC-hukommelseskort.

AXIS P13-serien giver mulighed for flere individuelt konfigurerbare video-streams i H.264-komprimering, der optimerer brugen af båndbredde og lagring, uden at det går ud over billedkvaliteten. Kameraerne understøtter også Motion JPEG, og alle modeller giver mulighed for opsætning via Power over Ethernet, hvilket reducerer omkostningerne m.h.t. installation og eliminerer behovet for at bruge et separat strømkabel.

AXIS P13- netværkskameraer understøttes gennem Axis Application Development Partner-program af branchens største base af video management software, herunder AXIS Camera Station.

Kameraerne bliver sat til salg gennem Axis’ distributionskanaler i Q3 2009.

Note
1 Axis Communications er førende på verdensmarkedet for netværksvideo med en markedsandel for netværkskameraer på 33,5 %. Verdensmarkedet for netværkskameraer forudset til at have en værdi på over 2.5 mia. USD i 2012. Markedet for netværksbaserede kameraer anslås, ifølge analysefirmaet IMS Research (www.imsresearch.com) i deres seneste markedsrapport med titlen "The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2007 Edition" udgivet i november 2008, at opnå en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på over 35 % om året i løbet af de næste tre år.

Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er førende på verdensmarkedet for netværksvideo og er en af drivkræfterne bag den løbende overgang fra analog til digital videoovervågning. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernovervågning og er baseret på innovative, åbne teknologiplatforme. Axis har hovedsæde i Sverige og har aktiviteter verden over med afdelinger i over 20 lande og samarbejde med partnere i mere end 70 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er børsnoteret på NASDAQ OMX under navnet AXIS. Yderligere oplysninger om Axis kan fås ved at besøge vores websted på www.axis.com

Yderligere oplysninger om Axis Communications kan fås ved at kontakte:

Sales Manager for Norden Magnus Zederfeldt, Axis Communications
E-mail: magnus.zederfeldt@axis.com
Tel: +46 46 272 18 66
Mobil: +46 708 90 18 66

Alle generelle presseforespørgsler bedes rettet til:
Michael Kirkeby, Text100
E-mail: michael.kirkeby@text100.com
Telefon: 33 36 53 33