Netværksteknologi gør Den Lille Havfrue til filmstjerne

København, 2010-06-30
This content is available in the following languages: Danish

Selv om Den Lille Havfrue i disse dage er i Kina på EXPO 2010, så kan danskere fra hele landetnu komme tæt på hende. Moderne overvågnings-teknologi sikrer nemlig direkte transmission fra hvert et minut af havfruens kinesiske eventyr.

Det er det svenske firma Axis Communications, som er et af verdens førende inden for netværksvideo, der står teknologien, som gør det muligt at transmittere live. Transmitteringen sker som et led i kunstværket ’Mermaid Exchange af den kinesiske designer Ai Weiwei, som er en videoinstallation, der registrerer og dokumenterer de bevægelser og forandringer, der finder sted omkring havfruen i de måneder hun er bortrejst.

Dette transmitteres live over internettet via en webforbindele, og gør det muligt for folk over hele verden at tage del i projektet og følge Den Lille Havfrue, ligesom der er opstillet en kæmpe fladskærm ved havfruens normale plads på Langelinje, så besøgende stadig der kan få et glimt af hende.

Netværkskamera med HDTV-kvalitet
Videoinstallationen laves ved hjælp af netværkskameraet AXIS Q1755, som med høj billedkvalitet transmitterer live fra den danske pavillon på EXPO 2010. AXIS Q1755-kameraet blev valgt for sin HDTV-kvalitet og installeret af Axis partner i Kina, Ziya.

- Kina er et af verdens største markeder, og det er derfor afgørende, at vi får etableret Axis som et brand indenfor netværksteknologi.Derfor var det naturligt for os at deltage i EXPO 2010, hvor vi både leverer teknologi til Mermaid Exchange på den danske pavillon og udstyr til den svenske pavillon. Vi ser World EXPO som en fantastisk mulighed for os at vise vores produkter under virkelige forhold,” siger Ray Mauritsson, administrerende direktør for Axis Communications.

Ud over kameraet, der overvåger Den Lille Havfrue i den danske pavillon, har Axis således også leveret 58 netværkskameraer og tilhørende udstyr til den svenske pavillon. Deltagelse i EXPO 2010 er en del af Axis indsats for at øge salget på det kinesiske marked, der ventes at vokse betydeligt i løbet af de næste fem år. Og et bedre showroom end EXPO 2010 fås næppe. EXPO 2010 i Shanghai forventes at få mere end 70 millioner besøgende i løbet af udstillingens seks måneder, heraf vil 95 procent være kinesisk.

Axis har været i Kina siden begyndelsen af 1990'erne og har gennem sit datterselskab kontor i Beijing, Shanghai og Guangzhou. Produkter og Løsninger fra Axis er installeret mange steder, herunder Guanzhou Baiyun internationale lufthavn og højhastighedstoget Jingjin samt i industrielle HyDai Auto og Huainan Mining.

Følg Den Lille Havfrue live fra den danske pavillon på: http://www.mermaidexchange.com/Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er førende på verdensmarkedet for netværksvideo og er en af drivkræfterne bag den løbende overgang fra analog til digital videoovervågning. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernovervågning og er baseret på innovative, åbne teknologiplatforme. Axis har hovedsæde i Sverige og har aktiviteter verden over med afdelinger i mere end 20 lande og samarbejder med partnere i mere end 70 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er børsnoteret på NASDAQ OMX Stockholm med tickeren AXIS. Yderligere oplysninger om Axis kan fås ved at besøge www.axis.com

For mere information om Axis Communications Nordics & Baltics, kontakt:
Kristina Tullberg, Marketing- og PR-chef Norden
Tel. +46 46 272 18 72, e-post kristina.tullberg@axis.com