Nieuwe vaste HDTV-domecamera's van Axis bieden een kostenbesparende, flexibele en eenvoudig te installeren oplossing

Rotterdam, 2010-mrt-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert een nieuwe lijn compacte en veelzijdige vaste dome-netwerkcamera´s. Hieronder vallen de AXIS M32-serie, ontworpen voor de detailhandel en andere bedrijven die betrouwbare en betaalbare videosurveillance nodig hebben, en de AXIS P3304/-V-netwerkcamera´s, de HDTV-versies van de succesvolle AXIS P3301/-V-netwerkcamera´s.

"De AXIS M32-serie en de AXIS P3304 bieden uitstekende videokwaliteit, in zowel SVGA- als HDTV-resolutie," zegt Edwin Beerentemfel, salesmanager van Axis Communications. "Deze camera´s zijn ideaal voor de detailhandel en andere bedrijven die discrete, vandaalbestendige en kostenbesparende videosurveillance binnenshuis nodig hebben."

De koepelvormige AXIS M32-serie omvat de AXIS M3204 en AXIS M3204-V die een HDTV 720p-/1 megapixelresolutie bieden bij maximale framesnelheid, en de AXIS M3203/-V met SVGA-resolutie. De aantrekkelijke en betaalbare AXIS M32-camera´s bevatten handige functies, zoals Power over Ethernet, een varifocale lens en een mechanisch ontwerp dat is toegespitst op flexibele aanpassing van het beeldveld.

De AXIS P3304 en AXIS P3304-V bieden discrete videosurveillance met superieure beeldkwaliteit dankzij een breed dynamisch bereik en een HDTV 720p- of 1 megapixelresolutie bij maximale framesnelheid. Deze camera´s ondersteunen het AXIS Camera Application Platform waarmee intelligente videotoepassingen kunnen worden ontwikkeld en geïnstalleerd op de netwerkcamera. Deze veelzijdige en hoogwaardige vaste domecamera´s zijn uitgerust met Power over Ethernet, two-way-audio en krachtige functies voor gebeurtenissen, waardoor de koepelvormige camera´s uitermate geschikt zijn voor videosurveillance-toepassingen voor bijvoorbeeld scholen, banken, detailhandel, gevangenissen en luchthavens.

De vandaalbestendige modellen, AXIS M3203-V, AXIS M3204-V en AXIS P3304-V, zijn uitgerust met een robuuste vandaalbestendige behuizing met een metalen basis, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor omgevingen waar vandalisme een risico vormt.

Alle camera´s van de AXIS M32-serie en de AXIS P3304/-V bieden meerdere, afzonderlijk te configureren H.264- en Motion JPEG-stromen. Deze camera´s bieden geavanceerde softwarefuncties, zoals digitale PTZ en een pixel-teller waarmee men kan controleren of de pixelresolutie van een voorwerp of gezicht voldoet aan de daarvoor geldende regels of de eisen van de klant.

De AXIS M32 en AXIS P3304/-V-netwerkcamera´s worden ondersteund door de grootste database van videobeheersoftware in de branche via het Axis ADP-programma (Application Development Partner) en AXIS Camera Station. De camera's zijn vanaf april 2010 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis. Kijk op www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m32 voor foto's en andere informatie.

Privacy
Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.´

Over Axis
Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:
Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl