Axis identifieras som marknadsledare inom nätverksvideo av J.P. Freeman

Lund, 2005-apr-06
This content is available in the following languages: Swedish

I 2005 års rapport om nätverk och IP-baserad videomarknad uppskattas den totala försäljningen av nätverkskameror i USA uppgå till 600 miljoner dollar 2008.

"Vår undersökning visar att Axis Communications var det mest erkända varumärket inom nätverksvideo bland integratörer och återförsäljare", säger Joe Freeman President och CEO, JP. Freeman. "Intresset för nätverksvideomarknaden fortsätter att vara starkt och har ökat signifikant under det senaste året. Vi förväntar oss att Axis kommer att fortsätta att leda marknaden med företagets innovativa spjutspetsteknologi inom nätverksvideo.

Undersökningen från J.P. Freeman visar att nätverksvideoförsäljningen kommer att överstiga försäljningen av analoga kameror 2007 och nätverksvideoförsäljningen kommer att dubblas jämfört med analoga kameror 2008. Ungefär 25 procent av säkerhetsnyttjare i USA använder obehindrat nätverkskameror, medan 45 procent har planer på att köpa teknologin.

"1996 lanserade Axis såsom första företag nätverkskameror, säger Ray Mauritsson, verkställande direktör Axis Communications. "Sedan dess har vi lett tillväxten och utvecklingen inom området genom nyskapande och utbildning av marknaden.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Margareta Lantz, Lawrence de Guzman.
Manager, Investor Relations & Corporate Communications Director Marketing & PR
Tel : 046 -272 18 00 Tel : 046 -272 18 00
Email: Margareta.lantz@axis.com
Email: Larry@axis.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare. Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista (Attract 40). Företaget agerar globalt via egna kontor i 16 länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.