Axis Communications startar kontor för mjukvaruutveckling i Linköping

Lund, 2018-maj-16
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications, global branschledare inom nätverksvideo och med huvudkontor i Lund, öppnar i maj ett kontor i Linköping för forskning och utveckling inom mjukvaruområdet. På några års sikt räknar Axis med att ha ett hundratal medarbetare på det nya kontoret.

– Axis är ett tillväxtföretag. Vårt starka fokus på forskning och utveckling är en av hörnstenarna i vår framgång. I och med att vi växer snabbt behöver vi söka oss utanför Lund för att kunna rekrytera rätt kompetens i den takt vi behöver, säger Kenneth Jonsson, vice president R&D på Axis Communications.

Under 2017 omsatte Axis drygt 8,6 miljarder kronor, varav över 18 procent investerades i forskning och utveckling. På huvudkontoret i Lund är över 1 000 personer verksamma inom forskning och utveckling av nya produkter och lösningar inom områden som nätverksvideo, passersystem, ljudsystem och videoanalys.

På kontoret i Linköping kommer fokus ligga på mjukvaruutveckling. Verksamheten startas upp i samarbete med konsultbolaget HiQ. På några års sikt är planen att ett hundratal personer ska arbeta på Axis i Linköping.

– Vi ser ett stort värde i att etablera oss i Linköping. Här finns en kombination av ett bra universitet och ett välfungerande näringsliv. Det ger oss goda förutsättningar att kunna hitta rätt kompetens och bedriva framgångsrik utvecklingsverksamhet, säger Kenneth Jonsson.

Rekrytering av medarbetare har redan inletts, och de första personerna kommer att vara på plats i slutet av maj. Rekryteringen kommer sedan att fortsätta successivt.

För ytterligare information, kontakta:

Björn Hallerborn, PR & Corporate Communications Manager, Axis Communications
Tel: +46 46 272 18 00
E-mail: pressoffice@axis.com.

Om Axis Communications


Axis bidrar till en smartare och tryggare värld genom att utveckla nätverkslösningar som skapar ökad säkerhet och nya affärsmöjligheter. Som branschledande inom nätverksvideo erbjuder Axis produkter och tjänster för videoövervakning, passersystem, ljudsystem och videoanalys.

Axis har ca 3 000 engagerade medarbetare i mer än 50 länder och samarbetar med partners från hela världen för att leverera kundanpassade lösningar. Axis grundades 1984 i Sverige och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS).

Mer information om Axis finns på www.axis.com.