Axis Communications en Streamit presenteren nieuwe audio-oplossingen voor achtergrondmuziek in winkels

Rotterdam, 2018-feb-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Integrated Systems Europe – ISE 2018 in Amsterdam

Axis Communications en Streamit hebben onlangs hun krachten gebundeld om de voordelen van Axis IP-luidsprekers te combineren met achtergrondmuziek in winkels. De audiotechnologieën van beide fabrikanten vullen elkaar mooi aan en de open interface maakt een uitgebreide en eenvoudige integratie mogelijk. Deze oplossingen zijn ideaal voor bijvoorbeeld achtergrondmuziek in winkels of voor mededelingen in scholen.

Streamit loopt voorop bij de ontwikkeling van beheerplatformen voor aanbieders van achtergrondmuziek en is voortaan officieel een Axis Application Development Partner. Het bedrijf is van plan om de Axis IP-luidsprekers te integreren in zijn beheeroplossing: Device portal. Voor het eerst zijn de bedrijven samen te vinden op de Integrated Systems Europe (ISE) beurs in Amsterdam. ISE is 's werelds grootste vakbeurs voor bedrijven die zich bezighouden met de integratie van audio en video (AV) en vindt van 6 tot 9 februari plaats in RAI Amsterdam.

Bij de stand van Streamit in hal 8 zal Axis de op IP-gebaseerde AXIS C1004-E Network Cabinet Speaker en de AXIS C8033 Network Audio Bridge presenteren. De nadruk zal liggen op oplossingen voor achtergrondmuziek.

Als fabrikant van op IP-gebaseerde oplossingen heeft Axis Communications zich altijd gericht op open standaarden. Daarom biedt de onderneming een platform voor de integratie met oplossingen van andere bedrijven aan. Ze richt zich hierbij pas sinds kort op de audiomarkt. De samenwerking met Streamit is de eerste samenwerking op dit gebied. Axis hanteert een langetermijnstrategie en staat open voor nieuwe samenwerkingen.

Axis presenteert oplossingen voor smart buildings


Naast de gemeenschappelijke presentatie met Streamit zal Axis in hal 9 oplossingen voor smart buildings laten zien. Het bedrijf richt zich hierbij op zijn IP-audioproducten, maar ook op deurintercoms, oplossingen voor toegangscontrole en een aantal videobewakingssystemen. Voor het eerst is de AXIS Audio Manager C7050 Server te zien. Deze audio manager zorgt voor eenvoudig beheer op afstand van grote IP audiosystemen. Omdat de AXIS Audio Manager het onder andere mogelijk maakt zowel muziek te streamen als adhoc of vooraf opgenomen berichten af te spelen, is de AXIS Audio Manager met name geschikt voor gebruik in de retail of schoolgebouwen. Tijdens de beurs kunnen bezoekers alle functionaliteiten bekijken.
Axis Communications is te vinden in hal 9 (stand A160) en Streamit in hal 8 (stand C100).


Over Axis


Axis Communications biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector met innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten - gebaseerd op een open platform - via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijnrelaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.
Axis heeft meer dan 2.700 toegewijde werknemers in meer dan 50 landen en wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van ruim 90.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.AXIS.com.