Axis Communications benoemt Verena Rathjen als vicepresident Europa, Midden-Oosten en Afrika

Bruxelles, 2018-jan-19
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Als vicepresident voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) wordt Verena Rathjen verantwoordelijk voor het langetermijnsucces van Axis binnen de regio en voor het bewaken van de strategische koers ten aanzien van het uitgebreide aanbod van oplossingen van het bedrijf binnen een groeiende markt.

“Axis is een snelgroeiend bedrijf, ons producten- en dienstenaanbod breidt constant uit. Om onze leidende positie in een groeiende, veranderende markt te verstevigen, moeten we onze organisatie uiteraard verder ontwikkelen. De EMEA-regio is groot en divers en biedt een veelheid aan kansen. Verena Rathjen zal een belangrijke rol spelen in het aansturen van de strategische expansie van de activiteiten van Axis binnen deze markt en in de samenwerking met zeer sterke regionale directieteams,” aldus Bodil Sonesson, vicepresident Global Sales van Axis.  

Voor haar komst naar Axis was Verena Rathjen vicepresident bij internationaal verlichtingsbedrijf LEDVANCE, waar ze verantwoordelijk was voor de internationale SMART-activiteiten en het bepalen van portefeuille- en bedrijfsstrategieën voor de LED-activiteiten binnen Europa. Daarnaast was ze lid van de raad van commissarissen van LEDVANCE en brengt ze uitgebreide ervaring mee uit bestuursfuncties bij Siemens en OSRAM, waar ze zich onder andere actief inzette voor de overstap naar slimme oplossingen en diensten gebaseerd op het ‘Internet of Things’.  

“Het is mijn ambitie en mijn passie om te werken met deskundige, slimme mensen, om bedrijfsgroei te stimuleren en waarde te creëren voor onze samenleving. De visie van Axis om bij te dragen aan een slimmere, veiligere wereld, sluit daar heel goed op aan. De sterke bedrijfswaarden zijn een perfecte match met mijn eigen waarden. Ik kijk er dan ook naar uit om onze portefeuille binnen EMEA verder uit te bouwen, om waarde te creëren voor onze klanten en voor ons allemaal in ons dagelijks leven,” aldus Verena Rathjen.

De functie vicepresident EMEA is een nieuw gecreëerde functie binnen Axis. Verena Rathjen is sinds eind 2017 bij Axis in dienst en heeft ons kantoor in München als standplaats. Ze rapporteert aan de VP Global Sales van Axis, Bodil Sonesson.

Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor de bescherming en beveiliging van mensen, bedrijven en instellingen. Het doel van Axis is bij te dragen tot een veilige, slimme wereld. Als marktleider op het gebied van netwerkvideo zorgt Axis voor de technische vooruitgang in de industrie door de voortdurende ontwikkeling van innovatieve netwerkproducten. De Axis-producten zijn allemaal gebaseerd op een open platform. Axis hecht veel belang aan de langetermijnrelaties en wereldwijde partners en biedt hen baanbrekende netwerkproducten en technische knowhow voor gevestigde en nieuwe markten. Klanten profiteren van dit wereldwijde partnernetwerk. Axis heeft meer dan 2.700 toegewijde medewerkers in meer dan 50 landen en werkt samen met meer dan 90.000 partners.