Axis nätverkskameror i fler tunnelbane- och pendeltågsstationer i Stockholm

Lund, 2006-sep-19
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications har fått en ytterligare order från Stockholms lokaltrafik (SL) på installationer av nätverkskameror. Ordern omfattar cirka 1 200 nätverkskameror till SL:s trygghetssatsning i tunnelbane- och pendeltågsstationer.

Under våren annonserade Stockholms lokaltrafik (SL) beslutet att installera Axis nätverkskameror i tunnelbane- och pendeltågsstationer för att förbättra säkerheten för passagerare och personal inom SL. Axis nätverkskameror har installerats vid ett antal stationer och i samband med fortsatta installationer har SL lämnat ytterligare order på Axis nätverkskameror med installation under hösten och i början av nästa år.

” Den nya ordern är en glädjande utveckling av det redan tidigare påbörjade samarbetet med Visual Defence för installationer i Stockholms Lokaltrafik. Nätverksbaserad video som ger hög bildkvalitet, kostnadseffektiva installationer samt möjligheter för säkerhetspersonal att enkelt få tillgång till materialet är ett par fördelar som lämpar sig för installationer inom transportområdet”, säger Ray Mauritsson, verkställande direktör för Axis Communications.

Nätverkskamerorna kommer att övervaka spårområdet och perrongerna för att följa händelser i realtid. Systemet kommer att larma när onormala händelser inträffar genom att de programmeras att känna av rörelser, till exempel i form av personer som rör sig på spåren. I den pågående satsningen ingår 80 stationer, varav 12 är pendeltågsstationer, och systemet kan komma att utökas med fler kameror och stationer vartefter behov uppstår.

Det är en kombination av nätverkskamerorna AXIS 225FD och AXIS 212 PTZ som kommer att installeras. AXIS 212 PTZ har unika egenskaper genom att användaren med ett enkelt klick i bilden kan zooma in på ett speciellt intressant område samt att kameran saknar rörliga delar vilket undviker slitage. AXIS 225FD är vandalsäker och kan med fördel användas utomhus, vilket gör den idealisk för tunnelbane- och pendeltågsstationer och andra platser där det är viktigt att kameran klarar yttre påverkan och vädrets makter.

Om Axis - det ledande globala företaget på nätverksvideomarknaden
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare. Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens Attract 40-lista i Sverige. Företaget agerar globalt via egna kontor i sjutton länder samt genom samarbete med distributörer och systemintegratörer i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.