Axis Communications benoemt Hessel Ruijgh tot Business Development Manager Retail voor de Benelux

Rotterdam, 2017-jul-19
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle a/d IJssel - Axis Communications, marktleider in netwerkvideo-oplossingen, heeft Hessel Ruijgh (41) benoemd tot Business Development Manager Retail voor de Benelux-regio. Ruijgh houdt zich vanaf 1 juni 2017 in deze geheel nieuwe functie bezig met het zoeken naar nieuwe afzetmogelijkheden van het Axis-portfolio in de retailmarkt. Daarnaast gaat hij het bestaande netwerk verder activeren en uitbreiden en zal hij fungeren als spin-in-het-web tussen klanten en partners. Een ander belangrijk focusgebied voor Ruijgh is het opleiden van bestaande en nieuwe partners.

“De retailmarkt in de Benelux heeft enorme potentie voor Axis”, zegt Edwin Beerentemfel, Manager Business Development Middle Europe van Axis Communications. “In de Benelux worden camera’s al veel ingezet bij het voorkomen en in kaart brengen van diefstal. Steeds meer retailers zetten echter ook netwerkvideotechnologie in voor het optimaliseren van hun winkels en het verbeteren van klantervaringen. Dit doen ze door real time analyse van beeldgegevens. Om die retailers en partners te ondersteunen, hebben we besloten om speciaal voor de Benelux een Business Development Manager Retail aan te stellen.”

Internationale ervaring in de retail

Ruijgh heeft veel ervaring opgedaan in diverse, internationale managementfuncties binnen de retailsector. Voordat hij in dienst trad bij Axis was hij Senior Retail Manager bij Value Retail, dat onder andere Maasmechelen Village beheert. Daarvoor bekleedde hij diverse marketing- en sales-functies bij grote, wereldwijd actieve juweliersmerken. Zo was hij onder andere Brand Manager Benelux, Duitsland en Oostenrijk voor Jaquet Droz, onderdeel van de Swatch Group. Daarvoor was hij Sales Director Benelux bij Jaeger-LeCoultre en Product Manager voor Cartier, onderdeel van Richemont.

“Met Hessel Ruijgh halen we een zeer ervaren retailspecialist in huis. Iemand die zijn sporen op het gebied van zowel marketing als sales binnen de branche ruimschoots heeft verdiend”, vervolgt Beerentemfel. “Hessel spreekt de taal van de klant. Hij kan ons daarom goed positioneren bij onze klanten en prospects. Zijn profiel past perfect bij de expert die wij zoeken om onze positie in de retailmarkt en de kennis van ons portfolio bij klanten en partners te vergroten. We verwelkomen Hessel met veel enthousiasme in het team en zien uit naar een voorspoedige samenwerking.”


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.700 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.