Axis integreert draadloze vergrendeling en toegangscontrole van SimonsVoss in Axis Entry Manager

Rotterdam, 2017-jul-13
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle aan den IJssel - Axis Communications introduceert samen met SimonsVoss Technologies GmbH een volledig geïntegreerd, IP-gebaseerd digitaal slot- en toegangscontrolesysteem. De samenwerking zorgt voor een geavanceerde, kostenefficiënte, draadloze vergrendelings- en toegangscontrole-oplossing en is een uitstekende vervanging voor het gebruik van conventionele sleutels.

Het gebruik van technologie voor draadloze sloten, en van digitale sleutels als alternatief voor fysieke sleutels, is de afgelopen jaren wereldwijd sterk toegenomen. Dat komt niet alleen doordat fysieke sleutels slechts een minimale beveiliging garanderen. Digitale sleutels zijn kostenefficiënt, en daarbij bieden draadloze sloten inmiddels dezelfde mogelijkheden die voorheen alleen beschikbaar waren via bedrade deuren, tegen veel lagere kosten.

“Een deur met een draadloos slot heeft tijdens zijn gehele levenscyclus doorgaans zestig procent minder kosten dan een bedrade deur. Dat komt door de eenvoudige, kabelvrije installatie. Daarnaast zijn draadloze systemen veel eenvoudiger uit te breiden en aan te passen”, zegt Ernst Westerhoff, Business Development Manager Access Control, Middle Europe van Axis Communications. “De integratie die Axis heeft gerealiseerd met SmartIntego van SimonsVoss zorgt voor superieure veiligheid en gemak.”

De digitale sloten van SmartIntego, in de vorm van cilinders, hangsloten of deurbeslagen, worden door een batterij gevoed en draadloos verbonden via de GatewayNode met de AXIS A1001-deurcontroller en de AXIS Entry Manager-software. Op die manier ontstaat een compleet, schaalbaar, volledig geïntegreerd en toekomstgericht systeem voor toegangscontrole zonder beperkingen.

SmartIntego’s draadloze sloten bevatten geïntegreerde RFID-lezers, zodat tijdens de installatie geen dure of tijdrovende extra bekabeling nodig is. Even belangrijk is dat de AXIS A1001-deurcontroller de behoefte aan stroomkabels op de bedrade deuren en de deurcontroller elimineert, omdat het ook een Power over Ethernet-systeem is.

Enkele feiten over deze integratie:
  • Elke SimonsVoss GatewayNode kan 16 draadloze digitale sloten beheren

  • Elke A1001-deurcontroller beheert één GatewayNode

  • Elke Axis A1001-deurcontroller beheert het volgende:

  • 16 SimonsVoss draadloze sloten

  • 1 bekabelde kaartlezer

  • Axis- en SimonsVoss-oplossingen kunnen onafhankelijk (zonder server) of volledig geïntegreerd zijn, dankzij een Axis-softwarepartner voor bedrijfsinstallaties

  • Axis-oplossingen zijn open, IP-gebaseerd en ONVIF-ondersteund


Snelle en gemakkelijke manier om draadloze sloten en toegangscontrole te integreren

Online integratie tussen de AXIS A1001-deurcontroller en de SmartIntego draadloze vergrendelingscomponenten gebeurt naadloos via AXIS Entry Manager. Alle producten gebouwd zijn op een open, IP-gebaseerde architectuur. IT-beheerders kunnen de volledige integratie opzetten en beheren via één enkele AXIS Entry Manager-interface. De geïntegreerde oplossing zorgt voor het beheer van deuren met bedrade en draadloze sloten. Alles kan in real time en gedetailleerd gecontroleerd worden. SmartIntego-sloten zijn compatibel met Europese en Scandinavische deurprofielen.

Beschikbaarheid

Deze geïntegreerde oplossing is verkrijgbaar in Europa en het Midden-Oosten via de distributiekanalen van Axis en SimonsVoss Technologies GmbH.


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.700 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.