Axis en HID Global presenteren de eerste geïntegreerde open IP-oplossing voor mobiele toegangscontrole

Rotterdam, 2017-jun-08
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle a/d IJssel - Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, kondigt de integratie aan van Mobile Access van HID Global in de AXIS A1001-netwerkdeurcontroller- en AXIS Entry Manager-software. De gecombineerde, mobiele toegangsoplossing van Axis en HID speelt in op de toegenomen mobiliteit van werknemers. Zo zorgt de oplossing ervoor dat mobiele apparaten, zoals smartphones, kunnen fungeren als vervanging van kaarten en/of toegangscodes voor beveiligde gebouwen, kamers of gebieden.

Smartphones en andere mobiele apparaten worden steeds belangrijker voor veel mensen naarmate ze meer functionaliteit krijgen, zoals contactloos betalen of het bijhouden van de gezondheid. Dankzij de integratie van Mobile Access van HID Global in de software en deurcontrollers van Axis, is er een oplossing die de eenvoud van de mobiele wereld combineert met het beveiligingsniveau dat bedrijven en hun medewerkers verwachten.

Open deuren en slagbomen met je mobiele apparaat

identiteiten voor het openen van deuren en sloten op de smartphone van de gebruikers bewaard. Dit is een kosteneffectieve en eenvoudige manier om toegangsgegevens te beheren. Daarnaast wordt de hoogste mate van beveiliging en privacybescherming geboden die in toegangscontrole verkrijgbaar is. De geïntegreerde oplossing maakt gebruik van AXIS Entry Manager-software voor het beheer van alle verbonden AXIS A1001-netwerkdeurcontrollers en van HID's cloudportal voor het beheer van gebruikers en mobiele ID's. Er kan ook extra software van derden worden gebruikt voor de integratie van aanvullende, geavanceerde functies voor toegangsbeheer.

“Axis en HID zijn bekende bedrijven die wereldwijd actief zijn. Door samen te werken, kunnen we open IP-oplossingen voor veilige toegang ontwikkelen. Mobiele toegangscontrole wordt eindelijk meer geaccepteerd en toegepast, omdat het steeds normaler wordt om alles met mobiele apparaten te doen. Met het aanbieden van deze mobiele toegangscontrole in een partnerschap met een marktleider als HID laten we aan de markt zien hoe innovatief de oplossingen van Axis zijn. Deze oplossing is eenvoudig te implementeren en te gebruiken", zegt Stephanie Hensler, Director of Business Development, Access Control bij Axis Communications.

IP-gebaseerde totaaloplossing

De mobiele toegangsoplossing van HID en Axis is de eerste IP-gebaseerde totaaloplossing die alles biedt alles wat organisaties nodig hebben om mobiele toegangscontrole te implementeren. De oplossing omvat:

Van Axis
  • AXIS A1001-netwerkdeurcontroller, die ja/nee-beslissingen neemt over wie waar en wanneer naar binnen mag;

  • AXIS Entry Manager-software voor toegangscontrole, die is geïntegreerd in de HID Mobile Access Portal en wordt gebruikt om de systemen te configureren, nieuwe gebruikers toe te voegen en mobiele ID's te beheren.


Van HID Global:
  • Mobile enabled lezers van HID Global;

  • HID Mobile Access Portal;

  • HID Mobile Access App, die verkrijgbaar is via de Apple App Store en GooglePlay.


Nu wereldwijd verkrijgbaar.

De gecombineerde oplossing is nu verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis en HID. Kijk voor meer informatie op axis.com of hidglobal.com.


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.700 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.