Axis Communications introduceert complete oplossingen voor winkeloptimalisatie en dervingspreventie voor de retailsector

Rotterdam, 2017-mei-08
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle aan den IJssel – Axis Communications introduceert een aantal nieuwe, complete oplossingen voor winkeloptimalisatie en dervingspreventie voor de retailsector. Deze oplossing kan worden ingezet om informatie te verzamelen en de omzet te laten groeien. De oplossingen volgen op de overname van Cognimatics, specialist in applicaties voor videoanalyse, die Axis Communications vorig jaar heeft gedaan. De applicaties van Cognimatics zijn inmiddels volledig afgestemd op de netwerkcamera's en audio- en toegangscontroleproducten van Axis.

“Voor detailhandelaars met een fysieke winkel is de concurrentie heviger dan ooit”, aldus Johan Åkesson, Director Business Development Retail bij Axis Communications. “Voor dit soort bedrijven is het van levensbelang meer omzet per klant te genereren, verliezen te beperken en de klantervaring te verbeteren. Met deze nieuwe oplossingen willen we retailers met een fysieke winkel toegang geven tot dezelfde commerciële informatie als hun online tegenhangers.”

De nieuwe oplossingen worden uitsluitend onder de Axis-merknaam in de markt gezet en helpen retailers hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren middels oplossingen voor winkeloptimalisatie en dervingspreventie.

Axis winkeloptimalisatie-oplossing

In de nieuwe winkeloptimalisatie-oplossing zijn de netwerkcamera's en audioproducten van Axis gecombineerd met bedrijfsinformatie- en analysesoftware. Dat maakt het mogelijk nauwkeuriger dan ooit mensen te tellen, leeftijd en geslacht te bepalen, de winkelbezetting vast te stellen en wachtrijen te meten. Verzamelde informatie wordt aangeleverd in uitgebreide rapporten, afgestemd op de behoeften van de klant, beschikbaar via de cloud en te openen vanaf zowel desktopcomputers als mobiele apparaten. De oplossing biedt mogelijkheden voor verbetering van de klantervaring en meer verkoopkansen, door een dynamische inzet van personeel, verkoopdisplay-informatie en omroepberichten in de winkel.

Axis dervingspreventie-oplossing

In de nieuwe dervingspreventie-oplossing van Axis zijn de netwerkcamera's, toegangscontroleapparatuur en video-intercomsystemen van Axis gecombineerd met analysesoftware. Hierdoor worden eventuele problemen direct opgemerkt en kunnen direct maatregelen worden getroffen. Bijvoorbeeld bij het ongeautoriseerd verlaten van de winkel en het mee naar binnen lopen van onbevoegden. Bovendien biedt deze oplossing de mogelijkheid voor willekeurige persoonselectie zonder profilering, voor bijvoorbeeld een tascontrole.

Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.700 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.