Axis nätverkskameror ökar säkerheten i allmänna transporter i Schweiz

Lund, 2007-okt-08
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications nätverkskameror ska öka säkerheten i de allmänna transporterna i Schweiz inom ramen för Schweizerische Bundesbahnen (SBB) säkerhetsprojekt. SBB har beslutat att installera Axis nyligen annonserade nätverkskamera AXIS 209MFD på pendeltåg runt Zürich för att öka säkerheten för passagerare och personal.

Den totala installationen beräknas omfatta omkring 5 000 nätverkskameror med potential till ytterligare installationer. Installationen påbörjas under hösten 2007 och väntas bli klar i slutet av 2009.

”Antalet installationer av nätverksvideolösningar inom transportsektorn har ökat under de senaste åren och Axis nätverksvideoprodukter har installerats i flera krävande transportmiljöer. Den nya nätverkskameran AXIS 209MFD möter marknadens efterfrågan på övervakning på ställen där det krävs en riktigt kompakt lösning,” säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Nätverksvideo har ett flertal stora fördelar framför analog teknik. Bland annat erbjuder dessa lösningar högre bildkvalitet, kostnadseffektiva installationer, lättare åtkomst till lagrat material för säkerhetspersonalen och intelligenta lösningar. Nätverkskameran AXIS 209MFD är endast fyra centimeter hög och lätt att installera i innertak och på väggar. Kameran erbjuder megapixelupplösning, vilket gör att bilderna är så pass detaljerade att det går att identifiera enskilda personer och objekt av intresse. AXIS 209MFD är även utrustad med ström via Ethernet (Power over Ethernet) och använder en och samma Ethernet-kabel för både ström och bilder, vilket gör installationen snabb och kostnadseffektiv. AXIS 209MFD går också att integrera med andra delar av ett säkerhetssystem.

Systemintegratören RUF Telematik AG har fått ordern på hela säkerhetsinstallationen. RUF är partner till Axis och ett företag med mycket gott renommé inom säkerhetslösningar och nätverkskameraövervakning. ”Vi letade efter en pålitlig partner som kunde erbjuda den bästa bildkvaliteten och den allra senaste tekniken. De faktorer som var allra viktigast för oss var enkel installation, helt automatisk och enkel hantering av kamerorna samt den totala lösningen. För alla inblandade var det särskilt viktigt att de installerade kamerorna skulle vara IP-kameror, eftersom det är uppenbart att den analoga tekniken successivt kommer att försvinna i såväl Schweiz som övriga Europa. Det är inte framtiden, det är verkligheten,” säger Sven Schraven, projektledare på RUF Telematik AG.

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning och är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i 18 länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på OMX Nordic Exchange i kategorin Large Cap, Information Technology. Mer information om Axis finns på www.axis.com.