Axis presenterar sina första smarta nätverkshögtalare speciellt anpassade för butiker

Lund, 2016-sep-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS C1004-E Network Cabinet Speaker och AXIS C2005 Network Ceiling Speaker är kompletta ljudsystem som levereras förkonfigurerade och klara för användning. Bakgrundsmusik kan smidigt strömmas till flera lokaler/butiker samtidigt. Informationsmeddelanden kan läggas ut i realtid eller spelas in och schemaläggas för senare uppspelning.

Axis lanserar nu smarta ljudsystem för enkel uppspelning av bakgrundsmusik och informations-meddelanden. Se video: /r/video-c1004e-c2005"
Axis Communications, marknadsledare inom nätverksvideo, lanserar nu smarta ljudsystem speciellt anpassade för detaljhandeln. “Konventionella ljudsystem för butiker består normalt av flera olika analoga komponenter, och det krävs specialkunskaper inom ljud för att kunna installera och konfigurera systemen på rätt sätt. De nya produkterna är ett komplett ljudsystem, och det krävs inga särskilda kunskaper eller extra hårdvara för att använda dem. De är förkonfigurerade och klara för användning”, säger Håkan Hansson, global produktchef för ljud på Axis Communications

Axis kompletta högtalarsystem inkluderar förstärkare, mixer, digital signalprocessor, strömningsfunktioner, mikrofon, strömförsörjning och högtalare. Med Power over Ethernet-teknik (PoE) förses varje enhet med både ström och data via en enda nätverkskabel. Enheterna kan kombineras till ett flexibelt och skalbart system, och högtalare kan snabbt och enkelt läggas till eller tas bort. Högtalarna kan styras på olika sätt: enheterna kan kontrolleras individuellt eller gruppvis. Genom att skapa zoner för hantering av flera högtalare är det möjligt att spela upp olika bakgrundsmusik, realtidsmeddelanden eller inspelade röstmeddelanden. Du kan kontrollera volymen för varje högtalare individuellt eller gruppvis.

“Vi har drivit på övergången från analog till digital teknik på videoområdet och därmed skapat smarta, öppna och säkra system. Nu tillämpar vi samma strategi på ljudområdet. För en butik kan dessa ljudsystem både förenkla hanteringen av röstmeddelanden och bakgrundsmusik och bidra till en enhetlig atmosfär och service”, säger Håkan Hansson.

AXIS C1004-E och AXIS C2005 är högtalare med hög verkningsgrad som återger hela frekvensomfånget. Bakgrundsmusik och röstmeddelanden spelas upp med hög ljudkvalitet och kan schemaläggas efter behov. Bakgrundsmusik kan spelas via den inbyggda AXIS Audio Player applikationen. Du kan skapa MP3-spellistor och schemalägga dem antingen via högtalarnas offline-spellista (SD-kort) eller musikströmningstjänster. Röstmeddelanden kan schemaläggas via inspelade ljudfiler eller utlösas av en händelse registrerad av en övervakningskamera. Högtalarna har dessutom inbyggt SIP-stöd vilket gör det enkelt att integrera dem med IP-telefonisystem, exempelvis för röstmeddelanden i realtid.

Dessa professionella ljudsystem består av smarta enheter. Exempelvis kan högtalarna via den inbyggda mikrofonen verifiera systemets funktion. Användarna kan därmed vara säkra på att bakgrundsmusik och röstmeddelanden faktiskt hörs och att systemet levererar musik med hög kvalitet oavsett tid på dygnet. AXIS C1004-E är stänkskyddad och fås i färgerna svart och vitt.

Den öppna ACAP-plattformen och VAPIX-protokollet gör att produkterna är framtidssäkrade och kan hantera nya musikströmningslösningar.

AXIS C1004-E och AXIS C2005 beräknas vara tillgängliga under tredje kvartalet 2016 via Axis distributionskanaler.


Mer information och foton finns på:
http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=c1004e

http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=c2005

Video finns på:
/r/video-c1004e-c2005


För mer information om Axis Communications kontakta:

Kristina Tullberg, Content and Corporate Communications Specialist, Axis Communications
Phone: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice-ne@axis.com.

Om Axis


Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 2 100 engagerade anställda i över 50 länder runt om i världen och arbetar med ett globalt nätverk av fler än 80 000 partner. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på
www.axis.com.