Axis lanserar laserfokusteknik för PTZ kameror

Lund, 2016-sep-09
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Med konventionella PTZ-kameror är autofokusen långsammare under sämre ljusförhållanden, till exempel i skymning eller soluppgång. AXIS Q6155-E PTZ-nätverkskameran av kupoltyp har en inbyggd laser som mäter avståndet till objektet. Det gör att kameran fokuserar betydligt snabbare och mer exakt och att bilderna får optimal skärpa.

AXIS Q6155-E är marknadens första PTZ-nätverkskamera av kupoltyp med laserfokusteknik, vilket ger snabbare och exaktare autofokus till och med under de mest krävande ljusförhållandena.
Axis Communications, marknadsledare inom nätverksvideo, lanserar nu AXIS Q6155-E PTZ nätverkskameran av kupoltyp med laserfokus, vilket ger betydligt snabbare och exaktare autofokus till och med under de allra svåraste ljusförhållandena. Den nya laserfokustekniken i kombination med AXIS Q6155-E-kamerans höga bildkvalitet är ovärderlig i situationer då människor eller föremål behöver identifieras snabbt och exakt.

”Autofokus är en av de största utmaningarna för konventionella PTZ-kameror. I svagt ljus, till exempel i solnedgång eller soluppgång, är autofokusen långsammare”, säger Kent Fransson, global produktchef på Axis Communications. ”Med vår nya laserfokusteknik kan kameran mäta avståndet till ett objekt oavsett ljusförhållandena. Mätningen är dessutom betydligt mer exakt och utförs ögonblickligen. Det innebär att kameran alltid ger skarpa bilder med optimal fokus.”

AXIS Q6155-E är försedd med Sharpdome-teknik som möjliggör identifiering av objekt upp till 20° ovanför kamerans horisont. Kameran har HDTV 1080p-upplösning och 30x optisk zoom.
Denna avancerade kamera ger skarpa bilder till och med under svåra väder- eller ljusförhållanden tack vare laserfokus, en ny, förbättrad sensor, Axis Lightfinder-teknik och Axis Speed Dry-funktion.

AXIS Q6155-E är idealisk för installationer inom stads- och intrångsövervakning, viktig infrastruktur, transport, utbildning, industri, kommun osv. Med estetisk utformning, kompakt storlek och omlackeringsbart hölje smälter kameran in i alla slags miljöer. Den har snabb och exakt pan-tilt-zoom (PTZ) och heltäckande återgivning i alla bildvinklar.

Axis Zipstream-teknik kräver mindre bandbredd och lagringsutrymme, samtidigt som väsentliga forensiska bilddetaljer bibehålls.

AXIS Q6155-E stöds av branschens största utbud av programvara för videohantering genom Axis partnerprogram för programutveckling och AXIS Camera Station. Videoanalysapplikationer från tredje part kan installeras i kamerorna via AXIS Camera Application Platform. Stöd för Onvif möjliggör enkel integrering med befintliga videoövervakningssystem.

AXIS Q6155-E beräknas vara tillgänglig under fjärde kvartalet 2016 via Axis distributionskanaler till ett rekommenderat försäljningspris på 3 199 US-dollar.

White Paper:
http://www.axis.com/files/whitepaper/wp_laser_focus_67911_en_1606_hi.pdf

Film:
https://www.youtube.com/watch?v=Gluw9Vb4fRg&feature=youtu.be

Foton och ytterligare information finns på: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q6155eFör mer information om Axis Communications kontakta:

Kristina Tullberg, Content and Corporate Communications Specialist, Axis Communications
Phone: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice-ne@axis.com.

Om Axis


Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 2 100 engagerade anställda i över 50 länder runt om i världen och arbetar med ett globalt nätverk av fler än 80 000 partner. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på
www.axis.com.