Axis lanserer laserfokusteknologi for PTZ overvåkingskameraer

Oslo, 2016-09-09
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Konvensjonelle PTZ-kameraer kan bruke lengre tid på å stille inn autofokus når lysforholdene er utfordrende, for eksempel ved daggry eller i skumringen. AXIS Q6155-E PTZ kuppelnettverkskamera har en innebygd laser som måler avstanden mellom kameraet og det aktuelle motivet. Dette fører til at kameraet kan fokusere mye raskere og mer nøyaktig, slik at bildene alltid blir klare og tydelige.

AXIS Q6155-E er det første PTZ-kuppelnettverkskameraet med laserteknologi for raskere og mer nøyaktig autofokus under selv de vanskeligste lysforhold.
Axis Communications, markedslederen innen nettverksvideo, lanserer AXIS Q6155-E PTZ kuppelnettverkskamera med laserfokus for mye raskere og mer nøyaktig autofokus selv under de vanskeligste lysforhold. Den nye laserfokusteknologien er, kombinert med den høye bildekvaliteten i AXIS Q6155-E, verdifull i situasjoner der mennesker eller gjenstander må identifiseres raskt og nøyaktig.

"Autofokus er en av de største utfordringene for konvensjonelle PTZ-kameraer i dag. Når lysforholdene er vanskelige – for eksempel ved daggry eller i skumringen – bruker kameraet lengre tid på å fokusere", sier Kent Fransson, Global Product Manager hos Axis Communications. "Vår nye laserfokusteknologi gjør kameraet i stand til å måle avstanden til motivene helt uavhengig av lysforholdene. Denne målingen er også mer nøyaktig og gjennomføres på et øyeblikk. Det betyr at kameraet alltid fokuserer optimalt og gir klare bilder hele tiden."

AXIS Q6155-E er utstyrt med Sharpdome, en teknologi som gjør det mulig å overvåke gjenstander så mye som 20° over kamerahorisonten. Kameraet tilbyr HDTV 1080p-oppløsning og 30x optisk zoom.
Dette kvalitetskameraet gir skarpe bilder selv når vær- eller lysforholdene er vanskelige takket være laserfokusen, en ny og forbedret sensor, Axis' Lightfinder-teknologi og Axis' Speed Dry-funksjon.

AXIS Q6155-E er ideelt for overvåking i bymiljøer og langs ytterkantene av et større område og installasjoner innen kritisk infrastruktur, transport, utdanning, industri og det offentlige. Den slanke designen, den kompakte størrelsen og kamerahuset som kan males gjør at det kan smelte inn i omgivelsene hvor som helst. Det tilbyr rask og nøyaktig PTZ-funksjonalitet (pan-tilt-zoom) og høy gjengivelseskvalitet i alle synsvinkler.

Axis' Zipstream-teknologi reduserer behovet for båndbredde og lagringsplass, samtidig som de nødvendige tekniske detaljene beholdes.

AXIS Q6155-E støttes av bransjens største base av videoadministrasjonsprogramvare via Axis Application Development Partner (ADP) Program og AXIS Camera Station. Videoanalyseprogrammer fra andre produsenter kan installeres på kameraet via AXIS Camera Application Platform, og støtte for ONVIF gir enkel integrering i eksisterende videoovervåkingssystemer.

AXIS Q6155-E planlegges å komme ut på markedet i løpet av fjerde kvartal 2016 via Axis' distribusjonskanaler til en veiledende utsalgspris på USD 3 199.

Mer informasjon er å finne på
White Paper: http://www.axis.com/files/whitepaper/wp_laser_focus_67911_en_1606_hi.pdf
Film: https://www.youtube.com/watch?v=Gluw9Vb4fRg&feature=youtu.be

Bilder og andre ressurser er tilgjengelige på http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q6155eVil du ha mer informasjon om Axis Communications, vennligst ta kontakt med:

Kristin Tullberg, Communications specialist, Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-post: pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications:


Axis tilbyr intelligente sikkerhetsløsninger som baner vei for en smartere og tryggere verden. Ut fra sin posisjon som global markedsleder innenfor nettverksvideo driver Axis bransjen fremover ved en kontinuerlig lansering av innovative nettverksprodukter basert på en åpen plattform, og gir kundene høy verdi gjennom et globalt partnernettverk. Axis pleier langsiktig samarbeid med sine partnere, som tilbys kunnskap og banebrytende nettverksprodukter på eksisterende og nye markeder.
Axis har mer enn 2100 engasjerte medarbeidere i over 50 land over hele verden, og støttes av et nettverk på over 80 000 partnere. Det svenskbaserte selskapet Axis ble grunnlagt i 1984, og noteres på NASDAQ Stockholm under symbolet AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på www.axis.com

Follow us on Twitter: @Axis_NEur