Axis en Canon kondigen veranderingen aan in global sales en marketing voor het netwerkvideoportfolio

Rotterdam, 2016-sep-01
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle aan den IJssel - Axis Communications en Canon Inc. kondigen vandaag aan dat de sales- en marketingactiviteiten voor enkele van de grootste markten worden samengevoegd voor het complete netwerkvideoportfolio van Canon. Axis zal de sales- en marketingactiviteiten van het Japanse moederbedrijf overnemen voor de regio’s EMEA en Noord-Amerika. Deze verandering gaat op 1 september in voor de EMEA-regio en op 1 oktober voor Noord-Amerika.

“De markt voor netwerkvideo laat consequent grote potentie zien. Axis is als markleider in deze industrie in de juiste positie om de sales van Canon netwerkvideoproducten op te nemen in ons brede portfolio van producten en oplossingen in EMEA en Noord-Amerika. Deze veranderingen laten Canon’s toewijding zien om een sterke aanwezigheid van Axis op te bouwen in de markt op de lange termijn,” zegt Ray Mauritsson, CEO van Axis Communications.

Sinds Axis is toegetreden tot de Canon Group in 2015, hebben beide partijen veelvuldig gesproken over de mogelijkheden om hun uitgebreide portfolio van netwerkvideoproducten en -oplossingen optimaal te benutten. Deze nieuwe regeling voor sales en marketing maakt maximale synergie tussen Canon en Axis mogelijk.

In de Japanse markt zal Canon (Canon Marketing Japan) zelf de sales en marketing voor het eigen netwerkvideoportfolio blijven doen. Daarnaast wordt Canon Axis-partner om ook het productportfolio van Axis te kunnen verkopen. Dit is een aanvulling op het bestaande partnernetwerk van Axis. Voor de overige Asia-Pacific regio worden de opties voor het verhandelen van de Canon netwerkvideoproducten en -oplossingen nog nader onderzocht.

Partners en klanten van Canon profiteren dankzij de nieuwe regeling van de expertise van Axis op het gebied van marketing, sales en technologie. Daarnaast krijgen zij toegang tot het brede aanbod van producten en oplossingen van deze specialist in de netwerkvideomarkt.Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.