Axis nätverkskameror på Norges järnvägar

Lund, 2008-feb-27
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications nätverkskameror kommer att installeras på tåg i Norge. Det är Axis partner ESP Group, systemintegratör med fokus på intelligent video övervakning, som har fått ordern på en säkerhetslösning från NSB, norska järnvägen. Inledningsvis omfattas ordern av cirka 3 200 AXIS 209FD-R och AXIS 221 med potential till ytterligare installationer.

Axis nätverkskameror är en del av en lösning på tågen för att förbättra säkerheten för passagerare och personal. Monteringen av kamerorna påbörjas under våren 2008 och förväntas avslutas i mitten av 2010. AXIS 209FD-R kommer att användas för övervakning i vagnarna och AXIS 221 installeras för att få uppsikt framför och bakom tågen.

”De senaste åren har vi sett ett ökat intresse för installationer av nätverksvideoprodukter inom transportsektorn. Axis nätverksvideoprodukter har bland annat installerats i flera krävande miljöer som t.ex. på bussar i Stockholm, tåg i Zürich och i tunnelbanevagnar i Moskva.” säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

”Det har varit ett nöje att samarbeta med Axis och denna systemlösning till NSB. Med detta system ombord kommer passagerare och anställda att få ökad säkerhet när de reser och jobbar. Någonting som jag som passagerare sätter högt värde på.” säger Bjørn Bekkevold, VD ESP Group.

Sedan introduktionen av AXIS 209FD-R har kameran rönt stort intresse då den är speciellt framtagen för transportsektorn. Nätverkskameran möter marknadens efterfrågan på övervakning av områden där en riktigt kompakt lösning krävs utan att ge avkall på kvalitet. Nätverkskameran AXIS 209FD-R är endast fyra centimeter hög och lätt att montera i innertak och på väggar. Kameran levererar detaljerade bilder så att enskilda personer och objekt av intresse går att identifieras. AXIS 209FD-R är även utrustad med ström via Ethernet (Power over Ethernet) och använder en och samma Ethernet-kabel för både ström och bilder, vilket gör installationen snabb och kostnadseffektiv. AXIS 221 är en kamera som är utrustad med dag- och nattfunktion, vilket innebär att den levererar högkvalitativ video med detaljrikedom under dygnets alla timmar.

Om Axis Communications - det ledande globala företaget på nätverksvideomarknaden
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i 18 länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på OMX Nordic Exchange i kategorin Large Cap, Information Technology. Mer information om Axis finns på www.axis.com.


Om ESP Group
ESP Group är ett utvecklings-, teknologi och innovationsföretag som arbetar med systemintegration inom konvergensen av bredband, mobil, IT och media med fokus på;
(1) intellgient video övervakning
(2) Innehållsleverans, på begäran över nätet.
Bägge affärsområdena distribueras med "Managed services" i ASP lösningar i Norden och Europa.