Axis breidt medium business-aanbod uit met AXIS Camera Station S20

Rotterdam, 2016-jul-06
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Nieuwe AXIS S10 MkII- en S20-netwerkrecorders verlagen installatie- en configuratiekosten.

Axis Communications, marktleider in netwerkvideo, breidt zijn medium business-aanbod uit met het AXIS Camera Station S20-assortiment, een totaalpakket dat bestaat uit een geïntegreerde harde schijf, videomanagementsoftware en een Power over Ethernet-switch (PoE). Het nieuwe assortiment ondersteunt 4K Ultra HD-video en biedt een uitgebreid, vooraf getest en betrouwbaar camerabewakingssysteem voor maximaal 24 kanalen. Klanten hoeven alleen nog maar camera’s en monitors toe te voegen.

Daarnaast voert het Zweedse bedrijf ook vernieuwingen door in de AXIS Camera Station S10-recorders. Deze recorders beschikken nu over een grotere opslagcapaciteit, waardoor video’s langer bewaard kunnen worden. Klanten kunnen moeiteloos extra kanalen toevoegen aan het nieuwe S10 MkII-assortiment.

“Middelgrote ondernemingen en organisaties willen betrouwbare oplossingen voor videobewaking, waar geen expert voor nodig is bij de installatie en het onderhoud. Onze recorders worden vooraf geconfigureerd, zodat ze onmiddellijk gebruikt kunnen worden. Zo wordt de installatietijd tot een minimum beperkt en wordt het systeem optimaal ingesteld”, licht Thorsten Grimm, Key Account Manager Medium Business Middle Europe bij Axis Communications, toe. “We hebben de hardware-componenten uitvoerig getest en de prestaties gecontroleerd. We benadrukken de kwaliteit en betrouwbaarheid door op alle Axis-recorders drie jaar garantie te geven. Tevens is er voor het assortiment AXIS Camera Station S10-recorders gezorgd voor een ruilservice ter plaatse.”

De netwerkvideorecorders van Axis bevatten de volledige versie van de AXIS Camera Station 5-software met universele licenties en krachtige videomanagementsoftware die de IP-camera’s van Axis en andere leveranciers ondersteunt. De oplossing werkt naadloos met alle andere veiligheidsoplossingen van Axis, waaronder de netwerkvideodeurstations voor een gemakkelijke identificatie en toegangscontrole op afstand en de netwerkluidsprekers voor audiocommunicatie bij videobewaking. De bediening van de gebruikersinterface van AXIS Camera Station is heel eenvoudig. Een eigen gebruikersinterface in ‘bedrijfsmodus’ garandeert een efficiënte en intuïtieve bediening, die zowel voor incidenteel als voor permanent gebruik geschikt is.

Axis netwerkvideorecorders zijn ideaal voor middelgrote installaties in de productiesector, onderwijs, retail en kantoren. Met de ondersteunde comprimeertechnologie Axis Zipstream kan de geheugenbehoefte met gemiddeld vijftig procent worden gereduceerd, zonder dat belangrijke gegevens verloren gaan.

Het assortiment AXIS Camera Station S20-recorders bestaat uit:• AXIS S2008 - compact model tot 8 videokanalen met een opslagcapaciteit van 4 TB en een geïntegreerde PoE Managed Switch
• AXIS S2016 - rackservermodel tot 16 videokanalen met een opslagcapaciteit van 8 TB en een geïntegreerde PoE Managed Switch
• AXIS S2024 - rackservermodel tot 24 videokanalen met een opslagcapaciteit van 12 TB en een geïntegreerde PoE Managed Switch

Het assortiment AXIS Camera Station S10 MkII-recorders bestaat uit:


• AXIS S1016 MkII - werkstationmodel tot 32 videokanalen met een opslagcapaciteit van 8 TB
• AXIS S1032 MkII - rackservermodel tot 48 videokanalen met een opslagcapaciteit van 12 TB
• AXIS S1048 MkII - rackservermodel tot 64 videokanalen met een opslagcapaciteit van 20 TB

De AXIS Camera Station Desktop Terminals bestaan uit:


• AXIS S9001 MkII - de nieuwe, klein vormgegeven desktopterminal (SFF) ondersteunt een 4K Ultra HD-videostream en twee monitors
• AXIS S9002 – de desktopterminal ondersteunt tot drie 4K Ultra HD-videostreams en vier monitors

Thorsten Grimm sinds april verantwoordelijk voor Medium Business


Thorsten Grimm beschikt over een grondige branche- en vakkennis dankzij zijn jarenlange ervaring bij security-distributeur Videor. Hij is nu verantwoordelijk voor de afdeling Medium Business. “Middelgrote bedrijven willen een gebruikersvriendelijke, eenvoudige oplossing, die schaalbaar is en, indien gewenst, op maat kan worden gemaakt. De installatie moet, net zoals het instellen, eenvoudig zijn. Met het nieuwe assortiment AXIS Camera Station S20-recorders maken we de productwereld van Axis toegankelijk, zonder dat ze experts in IP-gebaseerde veiligheidsoplossingen moeten zijn”, aldus Grimm.

Beschikbaarheid

Het assortiment AXIS Camera Station S10 MkII recorders is rond het 3e kwartaal van 2016 verkrijgbaar en het assortiment AXIS Camera Station S20 recorders vanaf het 3e kwartaal 2016 via de verkoopkanalen van Axis.

Foto’s en meer informatie vindt u op onze website.


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.