Nieuwe Zipstream-technologie van Axis bespaart flink op opslag en bandbreedte

Rotterdam, 2016-jun-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

De nieuwste versie van de Zipstream-technologie van Axis bespaart nu nog meer opslag en bandbreedte in videobewakingsapplicaties, zonder concessies te doen aan belangrijke beelddetails. Axis Zipstream-technologie is volledig compatibel met de veelgebruikte H.264 videocompressiestandaard.

Capelle aan den IJssel - Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen, heeft zijn Zipstream-videocompressietechnologie verbeterd. Zipstream past nu automatisch de framesnelheid aan wanneer zich veranderingen in de situatie voordoen. De nieuwe dynamische framesnelheidsfunctie biedt aanzienlijke besparingen op de bandbreedte en opslag voor videobewakingsapplicaties.

“Voor onze klanten is het erg belangrijk dat beelddetails steeds worden vastgelegd. Doordat de bitsnelheid teruggebracht kan worden tot bijna nul als er geen activiteit is, blijft er meer capaciteit beschikbaar voor beelden van situaties wanneer er wel activiteit is. We werken heel nauw samen met onze partners en klanten en we luisteren naar hun ideeën en suggesties om onze Zipstream-technologie te verbeteren. De wens om de bandbreedte en het opslagverbruik nog verder terug te brengen is het sterkst bij het continu opnemen van situaties met veranderende activiteitenniveaus”, aldus Johan Paulsson, Chief Technology Officer, Axis Communications. “Dat is wat we hebben gerealiseerd in de nieuwste versie van onze Zipstream-technologie.”

Zipstream biedt aanzienlijke kostenbesparingen, aangezien er minder opslag nodig is en de bestaande opslag effectiever kan worden gebruikt. Klanten kunnen gebruikmaken van alle camerafuncties op het gebied van resolutie en geavanceerde beeldbewerking, zoals Wide Dynamic Range (WDR) of de Lightfinder-technologie van Axis, terwijl ze veel minder bandbreedte en opslag nodig hebben. Voor edge-opslagapplicaties, waarbij videobewakingsopnamen op SD-geheugenkaarten in de camera’s worden opgeslagen, biedt de grotere retentietijd een zeer duidelijk voordeel. Voor cloud-opslagapplicaties zorgt de verminderde bandbreedte voor meer betrouwbare uploads en een verlaging van de aansluitkosten voor breedband.

Belangrijke forensische details zoals gezichten, tatoeages of nummerborden worden geïsoleerd en opgeslagen door Zipstream, terwijl onbelangrijke beeldinformatie, zoals witte muren, gazons en begroeiing, vloeiend worden gemaakt om de gewenste besparingen op bandbreedte en opslag te bereiken. De nieuwste versie van de Zipstream-technologie maakt gebruik van het concept van dynamische FPS (frames per seconde), waarmee de bitsnelheid van de videostream geoptimaliseerd kan worden. Deze techniek is een aanvulling op de bestaande concepten van dynamisch R.O.I. (Region of Interest) en dynamische G.O.P. (Group of Pictures) die al in eerdere versies van Zipstream beschikbaar waren. Gebruikers kunnen hun instellingen in Zipstream aanpassen aan hun specifieke behoeften op het gebied van videobewaking.

Zipstream technologie van Axis met dynamische framesnelheid is naar verwachting verkrijgbaar vanaf juli 2016.

Meer informatie over Zipstream-technologie


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.