Axis introduceert de eerste IP-netwerkcamera’s met i-CS-lens

Rotterdam, 2016-jun-15
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

De intelligente i-CS-lens in de nieuwe high-end fixed camera's wisselt direct informatie uit met de camera dankzij een open protocol. Het resultaat is een snelle, eenvoudige installatie, intuïtieve configuratie en topprestaties.

Capelle aan den IJssel - Axis Communications, marktleider in netwerkvideo, introduceert als eerste in de markt IP-camera's met i-CS-lens. Deze gloednieuwe lenstechnologie is het resultaat van een gezamenlijke ontwikkeling van Axis Communications en Japanse lensproducent Computar® (CBC Group). De nieuwe intelligente i-CS-lens wisselt direct informatie uit, zoals bijvoorbeeld de geometrische vertekening en de exacte positie van de zoom, focus en iris-opening.

“In het verleden herkende een CS-mount-camera niet welk type lens was gemonteerd, waardoor het noodzakelijk was om handmatig de lens- en camera-instellingen te bewerken voor optimale resultaten,” zegt Andres Vigren, Global Product Manager bij Axis Communications. “De nieuwe i-CS-lenstechnologie is gebaseerd op een open protocolstandaard, waardoor de lens en de camera informatie kunnen uitwisselen. Nu de camera zijn positie automatisch vaststelt, kan de installateur op afstand de zoom instellen. De IP-camera zal dan automatisch de focus herstellen, wat de installatie snel en eenvoudig maakt.”

Dankzij de verschillende motoren in de i-CS-lens, kunnen zowel zoom, focus als iris-opening op afstand worden aangepast. Het uitwisselen van informatie tussen de i-CS-lens en de camera maakt het daarnaast mogelijk de zogenaamde Electronic Image Stabilization (EIS) en Barrel Distortion Correction (BDC) automatisch in te stellen. Ook dit vereenvoudigt het installatieproces.

De AXIS Q1615/-E Mk II beschikt over verschillende scèneprofielen, waarmee de installateur kan kiezen uit Verkeer, Forensisch of Live. Bij het selecteren van één van de profielen past de camera automatisch belichting, witbalans, iris, scherpte, contrast en ruis aan. Hiermee wordt de best mogelijke beeldkwaliteit voor de geselecteerde behoeften verkregen.

De nieuwe fixed camera kan HDTV 1080p-video weergeven met een frame rate tot 50/60 fps of HDTV 720p-video met een frame rate tot 100/120 fps. Hiermee kunnen details van snelbewegende objecten worden vastgelegd, wat bijvoorbeeld van groot belang is voor industriële applicaties waar een productielijn wordt bewaakt. Details van onderdelen en pakketten kunnen zo eenvoudig en exact worden bekeken voor de volledige controle van het productieproces.

De laatste AXIS Q16-camera beschikt over Axis Zipstream-technologie voor het drastisch verlagen van de benodigde bandbreedte en opslagruimte, terwijl beeldkwaliteit behouden blijft. De camera's ondersteunen ook Wide Dynamic Range (WDR) – Forensic Capture en Axis Lightfinder-technologie om hoge kwaliteit beeldmateriaal te verzekeren in de meest uitdagende situaties.

Prijzen en beschikbaarheid
De indoor AXIS Q1615 Mk II en de outdoor AXIS Q1615-E Mk II zijn naar verwachting beschikbaar in Q3 2016 via Axis-distributiekanalen. De verkoopadviesprijs liggen op respectievelijk 999,- en 1.299,- dollar.

Voor foto`s en meer informatie, bezoek dan de website: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1615_mk2

Bekijk hier een video van de camera's: www.youtube.com/watch?v=oA3_FmXUMQUOver Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.