Axis öppnar nya kontor i Kina och Brasilien

Lund, 2008-jul-03
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications meddelar idag att företaget öppnar nya säljkontor i Brasilien (São Paolo) och Kina (Beijing). I båda regionerna är intresset för nätverksvideo stort och genom att etablera lokala kontor stärker Axis sin närvaro på marknader med utvecklingspotential.

”De växande marknaderna i Kina och Sydamerika ställer höga krav på säkerhet och båda regionerna har en stor potential”, säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

I Kina ser man stor potential för nätverksvideo inom främst transport- och industrisegmenten. Affärer på den kinesiska marknaden har sedan många år utförts från kontoren i Hong Kong och Shanghai. Genom öppnandet av ytterligare ett kontor i Kina stärker företaget sin närvaro i landet.

I Sydamerika finns en efterfrågan på nätverksvideo speciellt inom myndigheter, publik övervakning samt inom detaljhandeln. Genom att öppna kontor i São Paulo etablerar sig Axis som en tydlig aktör på den sydamerikanska marknaden.

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjogotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på OMX Nordic Exchange under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.