Axis Communications kondigt overname Cognimatics aan

Rotterdam, 2016-jun-03
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis versterkt aanbod voor winkeloptimalisatie door toevoeging van gevestigde analytics-technologie voor het realtime optimaliseren van klantgedrag

Ray Mauritsson - ​President and CEO of Axis Communications
Capelle aan den IJssel - Axis Communications, marktleider in netwerkvideo, kondigt vandaag de overname van Cognimatics aan, een toonaangevend bedrijf gericht op winkeloptimalisatie voor de retailsector. De technologie van Cognimatics wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het tellen van mensen, meten van wachtrijen en totale bezetting van de winkel. De toevoeging van Cognimatics’ kennis en technologie aan het portfolio van Axis versterkt het aanbod van het bedrijf in de snelgroeiende retailmarkt.

“De producten van Cognimatics staan goed bekend in de markt dankzij een lange reeks van successen in de retailsector en vormen een sterke aanvulling op onze oplossingen in die markt. Hun toewijding aan het ontwikkelen van innovatieve en gebruiksvriendelijke producten, sluit goed aan op de benadering van Axis om waardevolle oplossingen te bieden voor verschillende klantbehoeften. We zijn blij dat we onze partners en eindklanten analytics-oplossingen kunnen bieden die kunnen bijdragen aan hun bestaande Axis-oplossing,” zegt Ray Mauritsson, CEO van Axis Communications.

Cognimatics is opgericht in 2003 en is gevestigd in Lund, Zweden, waar 12 werknemers actief zijn. Het bedrijf biedt tal van applicaties voor video analytics die door retailers kunnen worden ingezet. Met behulp van behavioural intelligence kunnen retailers kennis verzamelen om inspanningen te optimaliseren, de klantervaring te verbeteren en veiligheid te versterken. Axis Communications en Cognimatics werken sinds enkele jaren samen op het gebied van ontwikkeling en sales, om geintegreerde oplossingen te bieden aan verschillende gezamenlijke klanten. Cognimatics bedient klanten in meer dan 70 landen via een wereldwijde distributeur en een netwerk aan system integrators.


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.