Axis nätverkskameror i Österrikes största livsmedelskedja SPAR

Lund, 2008-sep-08
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications har tecknat ett avtal om installation av nätverkskameror i 750 befintliga befintliga SPAR-butiker i Österrike. Installationerna har påbörjats och ska vara färdiga till sommaren 2009.

- Vi är stolta över att en av Europas största livsmedelskedjor har valt Axis nätverksvideoprodukter. Detaljhandeln svarar för ungefär en fjärdedel av alla de säkerhetsinstallationer som görs på marknaden och är ett viktigt kundsegment för oss. Installationen är en värdefull referens i arbetet att skapa intresse för installationer av nätverksvideoprodukter, säger Axis Communications VD Ray Mauritsson.

SPAR Österreichische Warenhandels-AG är den största detaljhandelskedjan i Österrike med en total omsättning på 93 miljarder kronor (2007). I var och en av de 750 SPAR-butikerna installeras mellan 10-15 kameror av märket Axis 207 och Axis 207MW (megapixel wireless). Axis kameror kommer att integreras i SPARs befintliga infrastruktur och genom sin digitala teknik tillföra flera avancerade funktioner.

- Lösningen gör det möjligt för SPAR att smidigt samla alla delar i ett system som dessutom kan fjärrövervakas från olika platser. Uppdateringar kan göras centralt i alla de 750 butikerna och det går att föra statistik över antal kunder och köpbeteende. Detta innebär att SPAR kan planera butikslayout och varuexponeringar, säger Magnus Ekerot, Regional Manager för Axis i Österrike med flera länder.

Ordern har tecknats med Axis Communications samarbetspartner S & T, systemintegratör och återförsäljare av mjukvaran SeeTec 5.

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjogotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på OMX Nordic Exchange under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.