Axis lanceert nieuwe productlijn voor beveiliging van kleine bedrijven

Bruxelles, 2016-apr-06
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

De veelomvattende AXIS Companion Line is een ‘out-of-the-box’ oplossing, gecombineerd met een toegewijd supportprogramma voor installateurs en IT-resellers. Het systeem levert de kwalitatieve voordelen van IP-beveiliging in een compleet, geïntegreerd en eenvoudig aanbod.

Brussel, 6 april 2016 - Axis Communications, marktleider in netwerkvideo, kondigt een aanbod aan dat zich focust op de unieke behoeften voor kleine bedrijven. Het aanbod combineert een compleet en volledig geïntegreerd systeem dat zeer betrouwbaar is – de AXIS Companion Line met de uitgebreide support voor installateurs en IT-resellers die zich richten op kleine bedrijven, het Axis Companion Specialist initiatief. Het initiatief maakt het opnemen van een geavanceerd netwerkvideobeveiligingssysteem eenvoudig, kostenefficiënt en biedt een lage risicopropositie voor bedrijven als winkels, restaurants en kantoren met de basisbehoeften voor de beveiliging van werknemers, klanten, panden en eigendommen.

“We zien dat kleine bedrijven vaak huiverig zijn om netwerkvideobeveiligingsoplossingen te implementeren vanwege kosten, onderhoud en het idee dat het bedienen een complexe zaak is. Wij hebben hierop gereageerd met een concurrerend aanbod van camera`s, opslag, software en andere componenten om al deze barrieres weg te nemen. Het is letterlijk een out-of-the-box oplossing met dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid waar klanten ons wereldwijd om vertrouwen”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “Een belangrijk aspect voor het leveren van oplossingen in deze branch, is het kunnen verzekeren dat gekwalificeerde en getrainde partners beschikbaar zijn om dit type klant te bedienen. Deze focus ligt bij het AXIS Companion Specialist Initiatief.”

Een complete oplossing samenstellen

Een belangrijk onderdeel van de AXIS Companion Line is de AXIS Companion Recorder, een videorecorder geschikt voor acht kanalen met een ingebouwde PoE switch voor kostenbesparing bij de installatie. Het is een sterk product met harde schijven speciaal geschikt voor videobeveiliging en een ventilatorloos ontwerp. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een USB-poort om beeldmateriaal gemakkelijk te exporteren en over directe, draadloze toegang tot het systeem vanaf mobiele apparaten.

De oplossing draait op de AXIS Companion videomanagementsoftware, die installatie en gebruik vereenvoudigt via de AXIS Companion mobiele applicatie voor iOS- en Android devices. Dit maakt het gebuik van een PC tijdens de systeeminstallatie of het gebruik overbodig. De app stelt de gebruiker in staat om veilig beeldmateriaal te beheren en de camera`s op afstand te bedienen vanaf een smartphone of ander mobiel apparaat.

“Eenvoud en betrouwbaarheid zijn de fundering voor ons aanbod. We leveren kwaliteit van enterprise-niveau in een gebruiksvriendelijke oplossing, zodat ondernemers kunnen focussen op hun bedrijf zonder zorgen of het beveiligingssysteem werkt. De mogelijkheden van de AXIS Companion Line brengen gemoedsrust voor de kleine ondernemer”, voegt Roobol toe.

De verkrijgbare IP-camera`s in de AXIS Companion Line bieden een keur aan mogelijkheden voor verschillend gebruik. Bijvoorbeeld videobewaking voor dag en nacht met geïntegreerde infraroodbelichting (IR) voor binnen- en buitenscenario`s. Alle AXIS Companion Line-camera`s leveren hoge beeldkwaliteit in full HDTV of tot twee megapixel resolutie, inclusief Wide Dynamic Range-technologie (WDR) voor situaties waarbij licht een uitdaging is. De award-winnende AXIS Zipstream-technologie ondersteunt dit alles door bandbreedte voor opslag te minimaliseren.

De camera`s worden geleverd met een ingang voor een microSD-kaart, die gebruikt kan worden in combinatie met een AXIS security microSDXC-kaart en de nieuwe AXIS Companion Switch. Deze Power over Ethernet Switch (PoE) met vier poorten, kan worden ingezet om het systeem naadloos uit te breiden of als kostenefficiënte oplossing in scenarios met minder camera`s of waar kortere retentietijd nodig is.

Alle hardware in de AXIS Companion Line wordt geleverd met drie jaar Axis-garantie. De AXIS Companion Line-netwerkcamera`s en AXIS Companion Recorder gebruiken alleen de AXIS Companion videomanagementsoftware en de mobiele app.

Axis Companion Recorder, AXIS Companion Dome V-netwerkcamera, AXIS Companion Eye L/LVE-netwerkcamera`s en AXIS Companion Switch zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2016 via Axis-distributiekanalen in Noord-Europa, Midden-Europa, Zuid-Europa en Noord-Amerika. De AXIS Companion PC-client en de mobiele app voor iOS en Android zijn ook vanaf het tweede kwartaal van 2016 gratis te downloaden van www.axiscompanion.com.

Speciale tools voor installateurs en IT-resellers

Met eenvoudige setup en installatie en een concurrerende prijs presenteert de AXIS Companion Line nieuwe kansen voor installateurs en IT-resellers die reeds IT-, beveiliging- en elektronische diensten aan kleine bedrijven bieden. Om deze partners te ondersteunen biedt Axis toegespitste training, sales promotie, alsmede marketingmateriaal via het AXIS Companion Specialist-initiatief.

Partners die de speciale Axis-producttraining volgen en een hoog niveau behouden in klantservice, worden onderscheiden als AXIS Companion Specialist. Zij worden beloond met snelle en directe toegang tot technische support van de lokale helpdesk, en een webportal die voorziet in benodigdheden voor verkoop en ondersteuning van kleine bedrijven.

Kijk hier voor fotomateriaal en meer informatie over Axis-oplossingen.


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijnrelaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.
Meer informatie over Axis op www.AXIS.com.