Axis versterkt zijn VMS-aanbod met de introductie van AXIS Camera Station 5

Rotterdam, 2016-mrt-17
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

AXIS Camera Station 5 is een volledig VMS-systeem voor middelgrote installaties met 4 tot 50 netwerkcamera’s. In combinatie met de AXIS S10-serie netwerkvideorecorders en de IP-producten van Axis biedt het een complete oplossing voor videobewaking en opslag van videobeelden.

Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen, introduceert AXIS Camera Station 5, de nieuwste versie van zijn Video Management Software voor middelgrote installaties. Deze nieuwe versie biedt hardware decoding, integratie van IP camera’s van derden en Axis Optimized Rendering voor high-definition identificatie en vloeiende beeldopnamen met resoluties tot drie 4K-videostreams. Met de nieuwe mobile viewing app is controle op afstand heel eenvoudig.

De gebruikersinterface van AXIS Camera Station is ontworpen voor een groot gebruiksgemak. De ‘Operator Modus’ biedt een speciale interface voor efficiënte bediening, die tegemoetkomt aan de eisen van de gelegenheidsgebruiker én de actievere gebruiker bij installaties zoals grotere winkels, scholen en fabrieken.

AXIS Camera Station 5 introduceert ondersteuning voor hardware decoding en Axis Optimized Rendering. Met de nieuwe ‘Scrubbing’-functie kan de gebruiker snel in videobeelden van meerdere camera’s tegelijk zoeken.

Met een gratis viewing app, beschikbaar voor mobiele toestellen met Android en iOS, kan de gebruiker live-videobeelden van camera’s en opgenomen videobeelden bekijken.

Met AXIS Camera Station 5 profiteren gebruikers maximaal van het brede assortiment van Axis op het gebied van camera’s en technologie voor videobewaking. Het systeem ondersteunt 360º-opnames, H.264-compressie, multi-view streaming, Axis Corridor Format, Axis Zipstream-technologie en geavanceerde, cameragebaseerde bewegingsdetectie. Extra functies zijn eenvoudig toe te voegen met de ACAP-applicaties.

Andere veiligheids- en videobewakingsoplossingen van Axis, zoals het intercom systeem voor eenvoudige identificatie en toegangscontrole op afstand of de netwerkluidspreker om op afstand te spreken in videobewakingstoepassingen, kunnen ook worden gebruikt met AXIS Camera Station 5. Om aan heel specifieke wensen te voldoen, ondersteunt de nieuwe versie ook de integratie van IP-camera’s van derden.

“De betrouwbaarheid van het systeem is essentieel in elke videobewakingsinstallatie” aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “AXIS Camera Station 5, in combinatie met ons toonaangevend assortiment netwerkbewakingsproducten, biedt een bewezen en gemakkelijk te gebruiken veiligheidsoplossing voor installaties in een zeer breed scala aan segmenten”

Bestaande AXIS Camera Station-klanten met maximaal 32 devices en alle AXIS S10 Recorder-klanten, ongeacht de omvang van hun systeem, kunnen profiteren van een gratis upgrade naar AXIS Camera Station 5.

U kunt ‘AXIS Camera Station 5’ 30 dagen gratis proberen. Download het vanaf www.axis.com/products/axis-camera-station.


Over Axis

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijnrelaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.
Meer informatie over Axis op www.axis.com.