Axis stärker sitt Video Management System (VMS) erbjudande med AXIS Camera Station 5

Lund, 2016-mar-10
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS Camera Station 5 är ett professionellt videohanteringssystem avsett för 4 till 50 IP-kameror. AXIS Camera Station är förinstallerat på AXIS S10 NVR serie och i kombination men Axis IP-produkter erbjuder systemet en och enkel lösning för videoövervakning.

Med en kostnadsfri app för mobila enheter får användaren lätt tillgång till systemet
Axis Communications, marknadsledande inom nätverksvideo, lanserar idag en ny version av AXIS Camera Station. Nytt i AXIS Camera Station 5 är framförallt gratis mobilapp för iOS och Andriod, stöd för hårdvarubaserad videoavkodning och rendering av upp till trevideoströmmar i 4K. Den nya versionen erbjuder också stöd för att installera IP-kameror från andra tillverkare än Axis.

Användargränssnittet är utformat för att vara intuitivt och lättanvänt. Ett speciellt operatörsläge erbjuder effektiv hantering både för den som använder systemet mer sällan och den mer aktive operatören. AXIS Camera Station är speciell avsett för övervakning av produktionsanläggningar, skolor och butiker.

AXIS Camera Station 5 har stöd för hårdvaruavkodning och optimerad rendering för tydlig återgivning av objekt som rör sig snabbt i högupplösta video sekvenser. En ny sökfunktion ” Video Scrubbing” gör det möjligt att snabbt söka igenom inspelat material och hitta rätt sekvens. Med hjälp av mobilappen kan nu användare enkelt se live video och inspelat material var de än befinner sig.

Med AXIS Camera Station kan användaren dra full nytta av Axis marknadsledande nätverkskameror och deras funktioner, till exempel 360 graders översiktsinspelning med klient-dewarping, strömning av flera vyer, Axis Corridor Format, Axis Zipstream, H.264-komprimering och avancerad kamerabaserad video-rörelsedetektering som medger HD-video för identifiering även om bandbredd och lagringsutrymme är begränsade

Dessutom kan andra säkerhets- och videoövervakningsprodukter från Axis användas i systemet, som porttelefoner med video för enkel identifiering och passage kontroll samt högtalare för utrop av meddelanden.

“Systemtillförlitlighet är fundamentalt för alla videoövervakningsinstallationer” säger Peter Friberg, Director, Axis Communications. “AXIS Camera Station 5 är både beprövad och lättanvänd. I kombination med vårt marknadsledande utbud av IP-baserade säkerhetsprodukter är det den perfekta säkerhetslösningen för exempelvis skolor och produktionsanläggningar.”

Befintliga AXIS Camera Station-kunder med upp till 32 enheter och AXIS S10 Recorder-kunder ,oavsett systemstorlek, kan utan kostnad uppgradera till AXIS Camera Station 5.

AXIS Camera Station 5 kan laddas ner från www.axis.com/products/axis-camera-station och testas kostnadsfritt under 30 dagar.


För mer information om Axis kontakta:

Kristina Tullberg, Kommunikationsspecialist Axis Communications
E.mail: pressoffice-ne@axis.com
Telefon: +46 46 2721800

Om Axis Communications

Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Axis har över 2 100 engagerade anställda i över 50 länder runt om i världen och arbetar med ett globalt nätverk av fler än 80 000 partner. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS).
Mer information om Axis finns på www.axis.com.