Axis Communications breidt zijn team uit.

Rotterdam, 2016-feb-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Marktleider Axis trekt nieuwe krachten aan voor Training & Sales- Engineering, HR en Marketing

Bij maar liefst drie afdelingen kondigt Axis Communications, producent van IP-beveiligingsoplossingen, personeelsuitbreiding aan. Zo gaat Jan-Bart Mul, aan de slag als Manager Engineering en Training Middle Europe (DACH en Benelux). De nadruk ligt in de functie zowel op de verdere uitbouw van de Axis Communications Academy als op het bieden van ondersteuning voor de afdeling Pre-Sales Support. Sinds februari is Esther Noorman gestart in het marketingteam voor de Benelux en met ingang van april is Pontus Nilsson verantwoordelijk voor nieuwe aanstellingen en Human Resources in het algemeen.
Axis is marktleider in oplossingen op het gebied van beveiliging en is één van de belangrijkste vernieuwers van de branche. De onderneming verraste eerder al door zich op de markt voor toegangscontrole te storten en liet onlangs ook van zich horen met de overname van het videoanalysebedrijf Citilog. Om ook in de toekomst IP-beveiligingsoplossingen met de vertrouwde, hoge standaard te kunnen bieden en zijn partners, eindgebruikers en eigen medewerkers optimaal van dienst te kunnen zijn, breidt Axis nu zijn team uit.

Jan-Bart Mul als nieuwe manager voor Training & Sales-Engineering

Jan-Bart Mul kan putten uit jaren ervaring in de beveiligingsbranche. Hij bekleedde eerder op Europees niveau functies zoals Product Marketing Manager en Manager Technical Support. In zijn meest recente rol was hij als Global Training Manager bij Bosch Security Systems BV in Eindhoven verantwoordelijk voor het wereldwijde scholingsprogramma in de businessunit Video. De kennis die hij op dat gebied heeft opgedaan, kan Jan-Bart Mul nu inzetten bij de verdere ontwikkeling van de Axis Communications Academy. Hij krijgt hierbij ondersteuning van vier ervaren trainers in de regio Middle Europe.
Verder zal zijn aandacht uitgaan naar Pre-Sales Support en andere dienstverlening. Het centrale doel is om de dienstverlening aan partners en klanten nog verder te optimaliseren, om zo tegemoet te kunnen komen aan zelfs de meest specifieke eisen uit de verschillende marktsegmenten. Op dit moment worden hiervoor in de regio Middle Europe en Zweden in totaal veertien medewerkers ingezet.
“Dankzij zijn uitgebreide ervaring in de beveiligingsbranche is Jan-Bart Mul een grote aanwinst voor onze onderneming. Met zijn competenties binnen het vakgebied gaat hij ons helpen om de technische consultancy en het trainings- en serviceaanbod voor onze partners en klanten ook in de toekomst op een hoog niveau te houden en op een aantal gebieden te optimaliseren”, vertelt Edwin Roobol, directeur van Axis Communications Middle Europe.

Esther Noorman aan de slag als Channel Marketing Coordinator in de Benelux

De tweede nieuwe aanwinst is Esther Noorman die begin februari gestart is in het Channel Marketing team. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de marketing activiteiten die samen met partners uitgevoerd worden alsook hetmanagen van een breed scala aan evenementen en beurzen in België, Nederland en Luxemburg. Esther heeft in haar haar carrière waardevolle ervaring opgedaan onder meer in PR, event- management en marketing in de automobiel-industrie.

Met ingang van april vertrouwt Axis op Pontus Nilsson voor zijn HR-strategie

Pontus Nilsson heeft waardevolle ervaring opgedaan als Human Resources Manager bij personeelsbemiddelaar Academy Work Germany en studeerde Human Resource Management in Linköping. De Zweed gaat begin april bij Axis Communications aan de slag als HR-manager en heeft als taak om de interessante werkomgeving bij Axis te behouden en te versterken. “Met Pontus hebben wij een mooie versterking gevonden in ons management team voor de regio. HR is en blijft van groot belang bij Axis Communication om onze onderscheidende bedrijfscultuur te behouden” besluit Edwin Roobol

Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveiligingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten. Axis heeft wereldwijd meer dan 2.000 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.