Axis introduceert Site Designer: gratis tool voor het ontwerp van een complete beveiligingsinstallatie

Rotterdam, 2016-feb-12
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle aan den IJssel, 11 februari 2016 - Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen, introduceert AXIS Site Designer. Deze intuïtieve webapplicatie biedt systeemintegratoren en installateurs de meest efficiënte manier om een complete beveiligingsoplossing te ontwerpen voor kleine tot middelgrote installaties. Bij deze systemen tot 100 camera’s is de tool een interessant hulpmiddel bij de keuze en het ontwerp van totaaloplossingen. Axis Site Designer bevat eenvoudige templates voor een verscheidenheid aan beveiligingssituaties en geeft bovendien interactieve begeleiding bij de selectie van de nodige camera’s, opnameproducten en accessoires voor een complete beveiligingsoplossing.

Axis Site Designer beschikt over een selectie van templates voor vaak voorkomende scenario’s bij installaties. Een intuïtieve en visuele keuzemodule stelt de juiste camera voor, gebaseerd op de operationele vereisten, zoals bijvoorbeeld de nodige resolutie, camerabereik en lichtomstandigheden. Het is gemakkelijk om de juiste montagebeugels of andere accessoires voor elke camera terug te vinden, omdat de tool alleen compatibele onderdelen weergeeft. Een opslagcalculator geeft vervolgens tips voor passende video-opslagsystemen, gebaseerd op typische scenario’s. Tot slot maakt de tool ook een volledig overzicht op van de materialen die nodig zijn voor de implementatie van de gekozen systeemonderdelen.

Online en offline

AXIS Site Designer is een webapplicatie die zowel online als offline werkt. De tool is ideaal om on-site, op een snelle en eenvoudige manier een systeem te ontwerpen via je tablet of laptop. Het biedt daarmee installateurs en integratoren de mogelijkheid om onderweg aan verschillende projecten te werken. De projecten kunnen dan via de MyAxis-portaal worden gesynchroniseerd zodra men weer online is.

“We weten dat tijd en efficiëntie voor onze partner cruciale elementen zijn bij het runnen van een succesvol bedrijf. Dat is precies waarom we de AXIS Site Designer hebben ontwikkeld. Het is een tijdsbesparende en eenvoudig te gebruiken tool die onze partners ondersteunt bij het ontwerpen en de implementatie van een beveiligingsoplossing van hun klant. Hiervoor hebben ze bovendien geen diepgaande kennis van het Axis-productportfolio nodig. De intuïtieve interface verhindert giswerk en maakt een sneller en accurater professioneel ontwerp van een beveiligingssituatie, om de hoogste klanttevredenheid te garanderen”, zegt Edwin Roobol, Director Middle Europe bij Axis Communications.

AXIS Site Designer is gratis te downloaden via sitedesigner.axis.com. De tool kan gebruikt worden op tablets, laptops of PC’s.


Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveiligingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten. Axis heeft wereldwijd meer dan 2.000 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.