Axis köper Citilog, ledande leverantör av videoanalys

Lund, 2016-feb-01
This content is available in the following languages: English, French, Swedish

Axis utökar sin produktportfölj med beprövad analysteknik för ökad säkerhet och effektivitet inom transportsektorn.

”Citilogs beprövade produkter kompletterar våra lösningar för att uppfylla trafikmarknadens hårda krav,” sa Ray Mauritsson, VD på Axis.
Axis Communications, marknadsledande inom nätverksvideo, meddelar idag förvärvet av Citilog, en leverantör av intelligent videoövervakning i realtid för säker och trygg trafik och transport. Deras avancerade övervakningsteknik och erfarna personal stärker Axis trafiklösning och utökar dess möjligheter i den snabbt växande marknaden för trafikanalys.

“Vi kan nu med Citilogs beprövade lösningar inom trafiksektorn, tillsammans med våra produkter, erbjuda våra kunder en totallösning som uppfyller trafikmarknadens hårda krav. Citilog har alltid haft ett fokus på kvalitet och innovation vilket är helt i linje med Axis strategi att erbjuda lättanvända och konkurrenskraftiga lösningar för en rad olika kunders behov”, säger Ray Mauritsson, VD på Axis. ”Vi är glada över att kunna komplettera våra nätverksvideo-lösningar med Citilogs trafikanalys.”

Citilog är ett privatägt företag med 30 anställda, med huvudkontor i Paris, Frankrike, och med kontor i USA, Hong Kong och Spanien. Företaget erbjuder en serie av videoanalysverktyg för transportövervakning, såsom automatisk detektering vid incidenter, insamling av trafikuppgifter och styrning av vägkorsningar. Deras produkter förbättrar trafiksäkerheten, begränsar riskerna och bidrar till att minska restiden. Axis och Citilog har samarbetat i flera år med både teknik och försäljning för att ge integrerade lösningar till ett antal gemensamma kunder.

Stärker trafiksäkerheten och effektiviteten

Citilogs avancerade videoanalys och övervakningsprodukter används för att hjälpa operatörer vid trafikledningscentraler att identifiera incidenter och avvikelser i realtid för att förbättra trafikflöden och säkerheten. Dessutom erbjuder Citilog lösningar för att analysera avancerad trafikstatistik och ge lösningar för trafikljus och styrning av vägkorsningar. Produkterna används över hela världen för att övervaka vägar, tunnlar, broar och annan infrastruktur, samt stadstrafik. Citilogs lösningar kan larma för flera olika trafikincidenter vilket gör det möjligt för operatörerna att direkt omdirigera och effektivisera trafikflöden.

För mer information om förvärvet, vänligen läs intervjun med Ray Mauritsson på www.axis.com/about-axis/axis-acquire-citilog-interview-with-ray eller kontakta
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Om Citilog

Citilog är en ledande leverantör av videobaserad monitorering och övervakningslösningar till transportmarknaden. Citilog erbjuder intelligenta transportlösningar som underlättar en smartare, säkrare resa för miljoner resenärer världen över.
Citilogs system för automatisk incidenthantering (AID) ger en säker miljö i hundratals tunnlar och broar. Citilog var det första företaget att erbjuda AID och har varit ledande på marknaden sedan dess. Genom att använda Citilogs kontrollsensorer och applikationer har städer verktyg för att kostnadseffektivt och produktivt optimera hanteringen av trafikljus och minska väntetiden vid vägkorsningar. Citilogs datainsamling ger trafikuppgifter till städer och motorvägar för bättre planering och användningen bidrar till en bättre rörlighet.
Några av världens mest kända landmärken använder systemen: Lincoln och Holland tunnlarna i New York, USA; Lupu , Nanpu och Yanpu broarna i Shanghai, Kina; M-30 tunnlarna i Madrid, Spanien; Mont Blanctunneln under Alperna mellan Frankrike och Italien, och över 900 andra platser.
Citilog har sitt huvudkontor i Paris, Frankrike och kontor i USA, Hong Kong och Spanien. Mer information finns på www.citilog.com.

Om Axis Communications

Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 2 000 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 75 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.