Axis nätverkskameror ökar tryggheten på skolor i Portugal

Lund, 2009-dec-04
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications meddelar idag att företagets nätverksvideokameror spelar en nyckelroll i ett omfattande säkerhetsinstallation på skolor i Portugal. Mer än 12 000 nätverkskameror ska installeras för att ge ökad trygghet på kommunala skolor på ett kostnadseffektivt sätt. Installationen inleddes i augusti 2009 och förväntas fortsätta under 2010.

Inomhus installeras kameramodellen AXIS 225FD och för utomhusbruk installeras AXIS 221. Axis nätverkskameror kommer att finnas på 1 200 mellan- och högstadieskolor, och installeras i korridorer och entréer.

– Vi är stolta över att få leverera våra nätverkskameror till skolor i Portugal. Vi har sett ett ökat intresse för nätverksvideoprodukter på skolor och universitet, eftersom tryggheten för elever och studenter blir en allt viktigare fråga. Skolorna har ofta den infrastruktur som krävs, så därför är det enkelt att göra en kostnadseffektiv installation av nätverkskameror med överlägsen bildkvalitet, säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Axis nätverkskameror valdes på grund av kamerornas exceptionella bildkvalitet och för att de är lätta att installera och underhålla, men också för att de går att koppla direkt till skolornas befintliga IP-nätverk. Funktionen med strömförsörjning via Ethernet minskar dessutom installationskostnaderna och energiförbrukningen i och med att ström och data överförs i en och samma kabel.

Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.