Axis nätverkskameror ökar säkerheten på Prags bussar

Lund, 2010-feb-03
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications nätverkskameror installeras i bussar i Prag. De 3 500 nätverkskamerorna av modellen AXIS 209FD-R ska ingå i ett invändigt övervaknings-system i bussarna. Systemet ökar säkerheten för resenärerna och hjälper till att klara upp incidenter såsom vandalism och andra brott. Installationen påbörjades i november 2009 och beräknas vara helt genomförd under 2014.

Axis nätverkskameror installeras i 620 kommunala bussar i Prag. De nya bussarna har en modern design och uppfyller hårda miljökrav.

”Flera transportmyndigheter har valt att installera nätverksvideoprodukter i sina transportsystem för att öka säkerheten eller kunna få och lämna information om trafik- och vägsituationen i realtid. Axis nätverksvideoprodukter har installerats i många krävande miljöer, bland annat i bussar i Stockholm, tåg i Zürich och tunnelbanan i Moskva, säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

AXIS 209FD-R är en diskret nätverkskamera som är stor som en handflata. Det är också en robust kamera som har utvecklats särskilt för att klara den tuffa miljön i allmänna transportmedel. Det genomskinliga höljet är mycket tåligt och ger utmärkt skydd mot damm, fukt och vibrationer. Inbyggt finns ett litet värmeelement som avlägsnar kondens från linsen och höljet. Kamerorna är lätta att installera och lämpar sig väl för de tuffa och ombytliga förhållandena i bussarna.

För mer information, kontakta:
Margareta Lantz, Investor Relations and Corporate Communications Manager, Axis Communications Phone:+ 46 46 2721800, e-mail: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.