Új hőkamerák az Axis Communications kínálatában

Budapest, 2010-09-20
This content is available in the following languages: Hungarian

Az Axis Communications bejelentette legújabb hőkameráinak megjelenését, az AXIS Q1921-et és az AXIS Q1921-E kamerát. A nagyobb felbontás és a széles lencseválaszték biztosítják a jobb képminőséget és a nagyobb érzékelési tartományt. Az új kamerák ideálisak 24 órás terület felügyeletre, vagy utak, alagutak és repterek térfigyelésére.

A hőkamerák a tárgyak, járművek és emberek által kibocsátott hő érzékelésével alkotják meg a képet, Ez a hőérzékelés teszi lehetővé azt, hogy a kamera teljes sötétségben is lát, és olyan képeket továbbít, melyek alapján a felhasználók felismerhetik a gyanús eseményeket, és időben reagálhatnak rá. Ezek a kamerák könnyebben kezelik az extrém időjárási körülményeket, mint hagyományos társaik, így a felhasználók egyszerűen átlátnak párán, poron és füstön is.

Az AXIS Q1921 beltéri hálózati kamera, míg az AXIS Q1921-E egy IP66 tanúsítvánnyal rendelkező kültéri kamera, melyek négy különböző lencsével érkeznek: 10 mm, 19 mm, 35 mm és 60 mm. A 384x288 felbontás és a fejlett képfeldolgozó processzor tovább javítja a hatékony térfelügyeletet. A kamera 55°-os látómezőben 200 méter távolságból felismeri az embereket, 9°-os látómezőben pedig akár 1200 méterről. A kamerák továbbá olyan hálózati videomegfigyelési funkciókkal rendelkeznek, mint a H.264 tömörítési formátum, a Motion JPEG formátum, a hangfelvétel, a helyi tárolási lehetőség, vagy a Power over Ethernet szabvány (a kamera tápellátása biztosítható Ethernet hálózaton keresztül (PoE)). A kamerákban megtaláljuk az intelligens videofunkciókat is, az AXIS Q1921/-E példáil riasztási és mozgásérzékelő funkcióval rendelkezik.

“Az AXIS Q1910/-E sikerét látva döntöttünk úgy, hogy bemutatjuk az új AXIS Q1921/-E modellt is. A nagyobb érzékelési tartomány, a nagy képi lefedettség és a lencsék széles választéka mind olyan újítások, melyeket ügyfeleink igényeltek – mondta Johan Paulsson, az Axis Communications technológiai igazgatója. “A Q1921/-E lehetővé teszi az ügyfél számára. hogy megfizethető áron kapjon egy rengeteg új funkcióval ellátott hálózati hőkamerát.”

Az AXIS Q1921/-E hálózati hőkamerát az AXIS Camera Station szoftver mellett az iparág legnagyobb szoftveralkalmazás-bázisa támogatja az Axis Application Development Partner programon keresztül. Támogatják az ONVIF szabványokat és lehetővé teszik a hálózati videotermékek gyártói közötti együttműködést. A kamerák 2010 szeptemberétől elérhetőek a disztribútoroknál.

További információ: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1921


Megjegyzések a szerkesztőknek

Az Axis Communications vezeti a hálózati videorendszerek globális piacát: a hálózati kamerák piacán 33,5 százalékos a részesedése. A hálózati kamerák világpiaca 2012-re várhatóan meghaladja az 2,5 milliárd dollárt. Az IMS Research2 (www.imsresearch.com) legfrissebb, ‘The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2008 Edition’ (A CCTV és videomegfigyelő berendezések világpiaca) című, 2009 augusztusban kiadott piaci jelentése szerint a hálózati kamerák piacán az összetett éves növekedési ütem (CAGR) az elkövetkező öt évben több mint 35 százalék lesz.

Az Axis-ról

Az Axis olyan IT-vállalat, amely hálózati videó megoldásokat kínál professzionális felhasználók számára. A cég a világ vezető szolgáltatója a hálózati videorendszerek piacán, az analógról digitális megfigyelő-rendszerekre való áttérés úttörője. Az Axis innovatív és nyílt technológiai platformokra épülő termékei és megoldásai a biztonsági felügyeletre és a távfelügyeletre koncentrálnak. A vállalatot székhelye Svédországban található, világszerte több mint 20 irodát működtet és több mint 70 országban van jelen partnerei révén. Az 1984-ben alapított céget az NASDAQ OMX Stockholm Exchange tőzsde jegyz AXIS ticker kód alatti. Bővebb információért látogasson el a www.axis.com oldalra.

Az Axis hazai disztribútorai:


• Aspectis – www.aspectis.hu
• Anixter – www.anixter.hu
• HRP – www.hrp.hu

További információ:


Bankós Zsuzsa
Grayling Hungary
Tel: + (36) 1 266 7833
Fax: + (36) 1 266 7344
Email: zsuzsa.bankos@grayling.com