Axis introduceert AXIS Guard Suite: efficiënte videoanalyse voor het mkb

Rotterdam, 2015-okt-05
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis introduceert AXIS Guard Suite, een reeks applicaties voor videoanalyse waarmee Axis netwerkcamera’s in nóg slimmere bewakingssystemen veranderen voor een proactievere benadering van videobewaking, zonder noodzaak van aanvullende apparatuur. Het aanbod is gericht op kleine en middelgrote organisaties en omvat een gemakkelijk te installeren, betaalbare oplossing voor efficiënte bewaking die bij uitstek geschikt is voor commerciële, industriële en openbare terreinen, gebouwen en overdekte gebieden.

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, breidt met de AXIS Guard Suite zijn portefeuille voor videobewakingsoplossingen uit met een eenvoudig te installeren, betaalbare videoanalyse-oplossing. De applicaties zijn geschikt voor verschillende eisen op bewakingsgebied en vormen een aanvulling op het assortiment netwerkcamera-oplossingen van Axis. Ze zijn gemakkelijk te integreren in AXIS Camera Station, een bewezen videomanagementsysteem (VMS) dat geoptimaliseerd is voor de netwerkvideoproducten van Axis.

“Met AXIS Guard Suite kunt u de videobewakingsprestaties van uw netwerkcamera’s verder verbeteren en er nog krachtiger apparaten van maken. Nu kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven profiteren van efficiënte opsporingsmogelijkheden, met minder valse alarmen en gemiste gebeurtenissen in combinatie met efficiëntere onderzoeksfuncties. AXIS Guard Suite is een ideale, kostenefficiënte en betrouwbare toevoeging waarmee onze klanten hun gebouwen en bezittingen veiliger en beter kunnen beschermen”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe van Axis Communications.

De AXIS Guard Suite omvat de volgende drie, afzonderlijk verkrijgbare applicaties:


  • AXIS Motion Guard: voor geavanceerde bewegingsdetectie, met name op terreinen die geacht worden na kantooruren leeg te zijn, bijv. parkeerplaatsen, bouwterreinen enz.


  • AXIS Fence Guard: voor bescherming van een omheind terrein door het opsporen van pogingen tot het beklimmen of saboteren van de omheining.


  • AXIS Loitering Guard: voor het opsporen van verdacht gedrag in (semi-) openbare ruimtes waar rondhangen van groepen mensen of individuen ongewenst is, zoals bijvoorbeeld in portieken, laad- en losplaatsen of sommige gebieden rondom winkelcentra of schoolgebouwen.


AXIS Guard Suite biedt nu een betrouwbare oplossing voor gebruik in gebieden met weinig bewegingsverkeer, zoals bewaking van winkels en kantoren na openingstijden of parkeerplaatsen en andere terreinen waar betrouwbare bewegingsdetectie van groot belang is. Daarnaast zijn andere videofuncties voor bewegingsdetectie verkrijgbaar via de zg. Application Development Partners van Axis. Zij bieden een breed scala aan gespecialiseerde videoanalyseproducten die samenwerken met de netwerkvideoproducten van Axis.

AXIS Guard Suite biedt betrouwbare detectie, aangezien de videoanalyse ín de camera rechtstreeks op de ongecomprimeerde videostream van de camera wordt uitgevoerd en wordt ondersteund door de AXIS False Alarm Filtering-technologie, voor een nog grotere betrouwbaarheid.

AXIS Guard Suite is gemakkelijk te installeren. De applicaties kunnen afzonderlijk, voorzien van een 30-dagen demolicentie, worden gedownload van het AXIS Camera Application Platform (ACAP) en zijn gemakkelijk te configureren. De applicaties hebben een intuïtieve gebruikersinterface, contextafhankelijke hulpfuncties en slimme configuratie-opties. Een snelle installatiewizard leidt de gebruiker in vijf stappen door de instellingen voor calibratie, werkingszone, filters en aangepaste profielinstellingen (bijv. voor ‘s nachts, dagen met veel wind, enz.)

Permanente gebruikslicenties voor AXIS Guard Suite zullen verkrijgbaar zijn via de distributiekanalen van Axis in het vierde kwartaal van 2015.


Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveiligingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten. Axis heeft wereldwijd meer dan 2.000 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.