Aannemersbedrijf monitort baggerterreinen met Axis camera's

Rotterdam, 2010-aug-04
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Aannemersbedrijf Sludgesubcontractors gebruikt netwerkcamera's van Axis om slibontwatering op baggerterreinen te monitoren. Door inzet van Axis camera's is beduidend minder constante fysieke aanwezigheid van personeel op het terrein nodig. Daarnaast kan door middel van monstername en camerabeelden op afstand het ontwateringproces worden beoordeeld. Het op deze wijze inzetten van op IP gebaseerde netwerkcamera's wordt verder nog niet toegepast in de baggerwereld.

Sludgesubcontractors begeleidt het proces waarbij baggerspecie in geotubes wordt gespoten. Een geotube is een grote zak van doorlatend geotextiel waarin het te ontwateren slib wordt gepompt. Omdat bagger een hoog watergehalte heeft, wordt het in de geotube van het slib gescheiden. De camera houdt in de gaten hoe ver de geotube is opgepompt door middel van bakens (soort peilstokken) waarop voor de camera duidelijk afleesbare afmetingen zijn aangegeven. De blik op het werk geschiedt door de camera, die op afstand wordt bediend. De opdrachtgever en eventuele derden ontvangen een eigen inlogcode, zodat er van afstand kan worden meegekeken. Hiermee kan het proces worden beoordeeld en met de aanwezige regelapparatuur kunnen alle procesparameters op afstand worden beïnvloed. Bijvoorbeeld het ontwateringbeeld dat met behulp van de camera wordt verkregen kan worden verbeterd door de hoeveelheid toe te dienen toeslagstoffen op afstand bij te sturen.

Daarnaast monitort de camera de installatieonderdelen van de aanmaak- en doseersystemen die in een container zijn gebouwd. Met de beelden van de camera kan de vlokvorming van het slib in een glazen monsternamepot worden beoordeeld en wordt op die manier het ontwateringsproces gemonitord en bijgestuurd.

Robuust

Sludgesubcontractors heeft voor dit cameragebruik Syan ingeschakeld, die vervolgens de Axis netwerkcamera heeft geleverd en geïmplementeerd. Syan heeft gekozen voor Axis vanwege de hoge kwaliteit van de camera's en omdat Axis marktleider is op het gebied van IP gebaseerde netwerkcamera's. Er is voor het type 213PTZ gekozen, omdat deze robuust is, goed kan in- en uitzoomen en draait. "Voor ons is het belangrijk dat de camera kan draaien, zoomen en kwalitatief hoogstaand beeld levert. Ook moest de camera, omdat deze enkel buiten wordt gebruikt, robuust zijn, met name omdat op elk baggerterrein waar wij werken, de camera opnieuw wordt ingezet. Zelfs het noodweer van de afgelopen tijd heeft de camera zonder kleerscheuren overleefd, dus wij zijn tevreden", aldus Ton Broeders, projectleider van Sludgesubcontractors.Over Sludsgesubcontractors

Sludgesubcontractors is een onafhankelijke partij, die als (onder)aannemer samen met organisaties het ontwateren van slib op projecten kan uitvoeren. Sludgesubcontractors heeft ervaring op projecten in binnen- en buitenland. Zij beogen de leemte op te vullen door in de praktijk diensten en hulpmiddelen aan te reiken, waarbij eventuele zorgen van opdrachtgevers uit handen kunnen nemen, om zo een correcte en effectieve toepassing te kunnen realiseren.

Over Syan

Syan levert automatiseringsoplossingen voor MKB bedrijven.
Met meer dan 20 jaren ervaring in de automatiseringsbranche bedient Syan haar klanten met kwalitatief hoogstaande dienstverlening. In samenwerking met leidinggevend partners in de markt, managed en implementeert Syan oplossingen voor het volledige ICT bereik. Tevens heeft Syan kennisgebieden ontwikkeld op gebied van IP Camera oplossingen, Voip en telecom oplossingen.

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl