Axis introduceert kleinste en meest geavanceerde HDTV-netwerkcamera

Rotterdam, 2010-mrt-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert de AXIS M1054-netwerkcamera, een kleine en geavanceerde camera die ideaal is voor de beveiliging van bijvoorbeeld kleine bedrijven, winkels, restaurants, hotels en woonhuizen. Deze betaalbare, intuïtieve en betrouwbare camera van de toonaangevende marktleider op het gebied van netwerkvideo biedt HDTV-beeldkwaliteit en geavanceerde videosurveillance-functies.

"De AXIS M1054 is een vervolg op de enorm succesvolle AXIS M10-serie die vorig jaar is geïntroduceerd. Er zijn allerlei nieuwe functies geïntegreerd op basis van de feedback die we van klanten hebben ontvangen, waaronder Power over Ethernet en HDTV," zegt Edwin Beerentemfel, salesmanager van Axis Communications. "De nieuwe camera biedt een videosurveillance-oplossing die betaalbaar en toch van hoge kwaliteit is. Bovendien is de camera gemakkelijk te installeren en biedt deze video van HDTV-kwaliteit."

De beeldkwaliteit van dit nieuwste model uit de AXIS M10-serie is uitstekend: 30 beelden per seconde in HDTV 720p-resolutie. Daarnaast wordt de AXIS M1054 geleverd met ondersteuning voor IEEE 802.3af, oftewel Power over Ethernet. Hierdoor zijn de installatiekosten lager, aangezien slechts één kabel nodig is voor zowel stroom als video.

De AXIS M1054 heeft dezelfde functies als de AXIS M1031-W (behalve de draadloze interface), zoals een passieve infraroodsensor (PIR) voor detectie van beweging in alle lichtomstandigheden en een witte LED om de omgeving automatisch te verlichten zodra beweging wordt gedetecteerd of wanneer de gebruiker dat wil. De camera ondersteunt tweeweg-audio via een geïntegreerde microfoon en luidspreker, zodat gebruikers op afstand een gebied kunnen beluisteren en zo nodig kunnen communiceren met bezoekers of indringers. Als het alarm in werking treedt, kunnen opgenomen of geüploade audiofragmenten worden afgespeeld om indringers af te schrikken. Naast deze functies bevat de camera ook een I/O (1 input en 1 output) zodat externe apparatuur kan worden aangesloten, zoals sensoren en externe relais om bijvoorbeeld lampen te activeren of deuren te openen/sluiten.

De AXIS M1054 biedt meerdere H.264- en Motion JPEG-stromen. Met H.264-compressie worden opslagoptimalisatie en efficiënt gebruik van de bandbreedte mogelijk gemaakt doordat de bitsnelheid aanzienlijk wordt verlaagd. Met behulp van progressieve scantechnologie maakt de camera duidelijke HDTV-beelden van bewegende voorwerpen.

De AXIS M1054-netwerkcamera wordt ondersteund door alle video management software leveranciers via het Axis ADP-programma (Application Development Partner) en door AXIS Camera Station. De camera is vanaf april 2010 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl