Axis zet expertise in beveiligingscamera’s nu ook in voor live streaming en webcast toepassingen met nieuwe HDTV PTZ camera

Rotterdam, 2015-mei-04
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen, bouwt verder op zijn succes in cameratechnologie voor de beveiligingsmarkt met een nieuwe productfamilie voor live streaming en webcasting. De V59-serie is speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende audiovisuele toepassingen bijvoorbeeld in klaslokalen, vergader- of presentatieruimtes, sporthallen of webcaststudio’s. Hiertoe bieden de nieuwe AXIS V5914 en AXIS V5915 een beeldresolutie tot 1080p bij 60Hz, vloeiende pan-/tilt-/zoombesturing, een krachtige 30x zoom en uitstekende geluidskwaliteit. De camera’s zijn ideaal voor het maken van audio en video-producties en voor live streaming en opname in HDTV-kwaliteit. Beide modellen kunnen op afstand worden bestuurd dankzij een ingebouwde web-interface en dus ook worden bediend via een smartphone of tablet. Zowel de AXIS V5914 als AXIS V5915 kunnen op tafel of aan de wand of het plafond worden geplaatst en bieden een open interface voor flexibele integratie met andere systemen.

Live streaming en video conferencing
“We bouwen verder op onze ervaring en expertise in beveiliging en videotoezicht met deze veelzijdige PTZ camerareeks, speciaal ontwikkeld voor meer algemene toepassingen zoals bijvoorbeeld live streaming en video conferencing. De nieuwe camera’s bieden een hoge kwaliteit HDTV-video en audio, met veelzijdige outputs, wat ze geschikt maakt voor uiteenlopende toepassingen”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe. “Andere Axis camera’s worden al gebruikt voor sommige van deze toepassingen, maar met de AXIS V59-serie kunnen we nu ook een camerafamilie aanbieden die specifiek aan de unieke vereisten voor live streaming en webcasting voldoet.”

Vloeiende beelden
De AXIS V59-serie biedt een krachtige 30x optische zoom en HDTV-resolutie met beeldfrequenties tot 60fps wat vloeiende beelden oplevert, zelfs bij veel bewegende onderwerpen. Terwijl camera’s voor de beveiligingsmarkt doorgaans een snelle pan en tilt-functie hebben om snel een incident te kunnen vastleggen, ligt de nadruk bij de AXIS V5914 en AXIS V5915 op een vloeiende lensbeweging. De camera-instellingen zijn geoptimaliseerd voor een trouwe kleurweergave in HDTV, zoals vereist in een studio omgeving.

Professionele audio en video connectiviteit
De voor professionele audio- en videoverwerking beschikbare in- en uitgangen bieden SMPTE compliant HDTV-streaming via een HDMI 1.4 uitgang voor weergave, inclusief audio, op een externe monitor, 3G-SDI output voor 1080p@60fps overdracht inclusief audio, een RJ45 Ethernet poort, een gebalanceerde XLR3 line/mic input met 48V fantoomvoeding voor uitstekende stereo-geluidskwaliteit, een 3,5mm line/mic in- en uitgang en een (full-size) SD-kaartslot voor Edge Storage. Dankzij een uitgebreide en toegankelijke Application Programming Interface (API), kunnen de camera’s eenvoudig worden geïntegreerd met andere systemen. Bovendien ondersteunen ze de AXIS Streaming Assistant die video en audio gemakkelijk toegankelijk maakt voor streaming-applicaties als Adobe Flash Media Live Encoder, Microsoft Expression Encoder, Microsoft Lync of Adobe Connect.

Compatibiliteit
De AXIS V5914 en AXIS V5915 PTZ netwerkcamera’s worden ondersteund door een breed aanbod van video management software via het Axis Application Development Partner Program, door AXIS Camera Station, AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System, ONVIF en VAPIX, voor eenvoudige systeemintegratie en voor ontwikkelaars om de camera’s van intelligente aanvullende functies te voorzien.

Beschikbaarheid
De AXIS V5914 en de AXIS V5915 met HDTV 1080p@50/60fps beeldkwaliteit komen beschikbaar in Q2 via de Axis distributiepartners.

Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.800 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.