Axis breidt aanbod voor netwerkvideo-oplossingen voor het MKB uit

Rotterdam, 2015-apr-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen, breidt zijn aanbod in netwerkvideo-oplossingen voor de groeiende MKB-markt uit. Deze uitbreiding omvat de AXIS Surveillance microSDXC Card 64GB, een geheugenkaart die is geoptimaliseerd voor surveillance-toepassingen en AXIS Camera Companion 3, een upgrade van de bestaande surveillancesoftware voor kleine systemen. “De populariteit van AXIS Camera Companion in kleine bedrijven laat zien dat gebruikers de eenvoud, de eenvoudige installatie en het mobiele gebruik van de oplossing waarderen. Deze nieuwe versie stroomlijnt het installatieproces nog verder en biedt nog meer flexibiliteit voor kleine beveiligingssystemen”, zegt Edwin Roobol, Director Middle Europe van Axis.

Optimale opslag van video content

Voor de optimale opslag van video-content combineert de nieuwe AXIS Surveillance microSDXC Card 64GB de markt- en technologiekennis van SanDisk, wereldwijd leider in flash opslag, met de expertise van Axis op het gebied van beveiligingssystemen. “Gedurende onze samenwerking met Axis hebben we uniek inzicht verkregen in de behoeften en vereisten van beveiligingstoepassingen. Hierdoor hebben we onze producten kunnen optimaliseren voor deze toepassing”, zegt Oded Sagee, Senior Director en General Manager van Connected and Computing Solutions bij SanDisk. “Onze verticaal geïntegreerde aanpak en expertise in flash-geheugen stelt ons in staat opslagoplossingen te leveren met de betrouwbaarheid die nodig is voor de beveiliging- en surveillance-markten.” Betrouwbare high-performance ‘edge storage’, waarbij beelden in de camera worden opgeslagen, is vooral bruikbaar bij AXIS Camera Companion-systemen met één tot vier kanalen. Het maakt gedecentraliseerde video-opnames mogelijk en elimineert de kosten en het risico van gecentraliseerde oplossingen. De AXIS Surveillance microSDXC Card 64GB wordt geleverd met een SD-kaartadapter en drie jaar garantie van Axis.

Vernieuwde gebruikersinterface

AXIS Camera Companion-software maakt van Axis camera’s een surveillance-oplossing die standaard één tot vier camera’s bevat en tot 16 kanalen ondersteunt. De nieuwe versie, AXIS Camera Companion 3, beschikt over het nieuwe Axis Secure Remote Access. Dit maakt handmatige port forwarding en routerconfiguratie overbodig, waardoor versleutelde communicatie op afstand tussen camera en smartphone of PC eenvoudig te realiseren is.

Axis Camera Companion 3 biedt tevens een geheel vernieuwde gebruikersinterface. Hiermee kunnen gebruikers snel wisselen van camera in live weergave en is de zogenaamde ‘client de-warping’ scherper, waardoor beelden van 360-gradencamera’s beter bruikbaar zijn. “De combinatie van AXIS Camera Companion 3, de nieuwe microSDXC Card 64GB en de recent aangekondigde Axis Zipstream-technologie voor gereduceerde bandbreedte en opslagbehoefte spitst onze oplossingen nog meer toe op de unieke behoeften van de MKB markt”, vervolgt Roobol.

Beschikbaarheid

De nieuwe AXIS Surveillance microSDXC Card 64GB is vanaf het tweede kwartaal van 2015 beschikbaar via de Axis-verkoopkanalen. De nieuwe AXIS Camera Companion 3 software client is vanaf het tweede kwartaal van 2015 gratis te downloaden vanaf de Axis-website via
deze
link.

De camera’s zijn beschikbaar via de security- en systeemintegratiepartners van Axis. Axis netwerkcamera’s en video encoders met firmware 5.40 of nieuwer ondersteunen AXIS Camera Companion. Voor een complete lijst van de ondersteunde producten, zie hier. Voor foto’s en meer, zie hier.

AXIS Camera Companion heeft de ASIS Accolades Security’s Best Award en de Maximum Impact Awards als Best Video Surveillance System gewonnen in de Verenigde staten. Daarnaast heeft het de Futurshop 2012 Awards voor Best Security Product gewonnen in Spanje. Het was ook genomineerd voor de ‘meest innovatieve’ surveillance-oplossing door een onafhankelijk panel van experts voor de Association of Convenience Stores.


Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.800 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.AXIS.com.