Axis lanserer Sharpdome- og Lightfinder-teknologi i ny, avansert PTZ-kuppelkameraserie

Oslo, 2015-04-01
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Den nye Sharpdome-teknologien i AXIS Q61-E-serien vil gi skarpe bilder i alle retninger. Disse kompakte PTZ-kameraene passer til både innendørs og utendørs bruk, også i dårlig belysning og under vanskelige forhold, og de er dermed ideelle for bruk innen overvåking av for eksempel offentlige plasser, kjøpesentre, fabrikkanlegg og skoler.

De kompakte AXIS Q6114 E/Q6115-E PTZ nettverkskuppelkameraer gir realistisk bildegjengivelse i alle vinkler og eksepsjonelt skarp bildekvalitet i alle retninger, til og med over horisonten.
Axis Communications, markedslederen innen nettverksvideo, lanserer den unike Axis’ Sharpdome-teknologien med den nye AXIS Q61-E-serien. Sharpdome-teknologien, med sin nyskapende mekanikk og unike kuppelgeometri, gir realistisk bildegjengivelse i alle vinkler og utrolig skarpe bilder i alle retninger. I tillegg gir teknologien mulighet for at kameraene kan identifisere gjenstander så mye som 20° over kamerahorisonten, noe som gjør disse kameraene velegnet for ujevnt terreng. Den nye kameraserien er et av markedets mest kompakte og raskeste PTZ-kuppelkameraer. De gir 30x optisk zoom med oppløsning opp til HDTV 1080p, Lightfinder-teknologi og Wide Dynamic Range (130dB) for å håndtere vanskelige lysforhold, og støtte for elektronisk bildestabilisering – nyttig for å få jevnere videobilder i vanskelige vindforhold.

«Offentlig overvåking, viktige infrastrukturinstallasjoner og detaljhandelen er bare noen eksempler på områder der høyeste bildekvalitet med HDTV-oppløsning og realistisk gjengivelse i alle vinkler er ekstremt viktig», sier Erik Frännlid, Director of Product Management hos Axis. «Ved å bringe inn Sharpdome-teknologien i den nye AXIS Q61-E-serien kan vi tilby et kompakt og robust PTZ kamera for pålitelig identifisering i HDTV som passer inn i de fleste miljøer, og i tillegg oppfyller vi systemoperatørenes ønsker om effektiv overvåking av området over horisonten.»

Kameraene i AXIS Q61-serien er de første PTZ-kameraene med den nyskapende Lightfinder teknologien, som gir utmerket fargegjengivelse også i dårlig belysning. AXIS Q6114-E har Lightfinder og HDTV 720p-oppløsning, og AXIS Q6115-E leveres med HDTV 1080p oppløsning. Begge modellene har full oppløsning på 50/60 bilder per sekund.

Kameraene gir også tilgang til Advanced Gatekeeper som assistanse til operatørene. Med denne funksjonen vil kameraet automatisk panorere, vippe og zoome til en forhåndsinnstilt posisjon når det oppdages bevegelse i et forhåndsdefinert område, og deretter fortsetter det å følge det oppdagede motivet.

De to kameramodellene i AXIS Q61-E-serien kan installeres enten innendørs eller i vanskelige utendørsmiljøer. De solide PTZ-nettverkskameraene tåler ekstreme klimaendringer takket være Arctic Temperature Control, som gjør at kameraene kan fungere ned til -50 °C. I tillegg støtter kameraene automatisk avtåking, som automatisk oppdager tåke i bildet og filtrerer den ut digitalt for å gi klarere video.

Kameraene er kompakte, nesten halvparten så store som den eksisterende AXIS Q60-E-serien, og passer sømløst inn i alle miljøer. For å oppfylle den enkeltes spesifikke monteringsbehov kan de kombineres med Axis’ eksisterende utvalg av monteringsbraketter. Videre kan kamerahusene males i den fargen kunden ønsker.

AXIS Q61-E-kameraene støttes av bransjens største utvalg av videoadministrasjonsprogrammer via Axis Application Development Partner Program og AXIS Camera Station. Kameraene har støtte for AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System og ONVIF for enkel integrering i kamerasystemer og til bruk for utviklere som gir kameraet intelligent funksjonalitet.

AXIS Q6114-E/Q6115-E PTZ nettverkskuppelkameraer kommer etter planen ut på markedet i Q2 2015 via Axis’ distribusjonskanaler.

Bilder og andre ressurser er tilgjengelige på: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=axis_q61_series

Mer informasjon om den nye Axis’ Sharpdome teknologien er tilgjengelig i en artikkel på: http://www.axis.com/files/whitepaper/wp_sharpdome_en_1503_lo.pdf


For mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg. PR og kommunikasjon spesialist, Axis Communications Northern Europe, Phone: + 46 46 272 1872, E-mail:pressoffice-ne@axis.com


Om Axis Communications
Axis tilbyr intelligente sikkerhetsløsninger som baner vei for en smartere og tryggere verden. Ut fra sin posisjon som global markedsleder innenfor nettverksvideo driver Axis bransjen fremover ved en kontinuerlig lansering av innovative nettverksprodukter basert på en åpen plattform, og gir kundene høy verdi gjennom et globalt partnernettverk. Axis pleier langsiktig samarbeid med sine partnere, som tilbys kunnskap og banebrytende nettverksprodukter på eksisterende og nye markeder. Axis har mer enn 1900 engasjerte medarbeidere i over 40 land over hele verden, og støttes av et nettverk på over 70 000 partnere i 179 land. Det svenskbaserte selskapet Axis ble grunnlagt i 1984, og noteres på NASDAQ Stockholm under symbolet AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på www.axis.com.