Axis esittelee Sharpdome- ja Lightfinder-teknologiat uudessa huipputason PTZ Dome -sarjassa

Lund, 2015-04-01
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Uusi Sharpdome-teknologia sisältyy AXIS Q61-E -sarjaan ja tarjoaa teräviä kuvia kaikista suunnista. Nämä kompaktit PTZ-kamerat sopivat sisä- ja ulkokäyttöön, myös heikossa valaistuksessa ja haastavissa olosuhteissa, mikä tekee niistä ihanteellisia käyttää esimerkiksi kaupunkivalvonnassa, ostoskeskuksissa, teollisuudessa ja kouluissa.

Kompaktit AXIS Q6114 E/Q6115 E PTZ kupuverkkokamerat ovat täysin uskollisia kuvauspaikalle ja tarjoavat poikkeuksellisen terävää kuvanlaatua kaikista suunnista, jopa horisontin yläpuolella.
Axis Communications, markkinajohtaja verkkovideo alalla, esittelee ainutlaatuisen Axis Sharpdome -teknologian ja sen uuden AXIS Q61-E -sarjan. Innovatiivisen mekaniikan ja ainutlaatuisen kupoligeometrian ansiosta Sharpdome-teknologia on täysin uskollinen kuvauspaikalle ja tarjoaa hämmästyttävän teräviä kuvia kaikista suunnista. Lisäksi teknologia antaa kameroille ainutlaatuisen kyvyn tunnistaa kohteita jopa 20° kameran horisontin yläpuolella tehden näistä kameroista sopivia myös epätasaiseen maastoon. Uusi kamerasarja on yksi markkinoiden kompakteimmista ja nopeimmista PTZ-kupukameroista. Niissä on 30x optinen zoom ja peräti 1080p HDTV-resoluutio, Lightfinder-teknologia ja Wide Dynamic Range (130 dB) vaikeiden valaistusolosuhteiden käsittelemiseen. Ne tukevat elektronista kuvanvakainta, joka auttaa kuvaamaan tasaisempaa videota tuulisissa olosuhteissa.

”Kaupunkivalvonta, kriittinen infrastruktuuri ja vähittäiskauppa ovat vain muutamia esimerkkejä skenaarioista, joissa HDTV-kuvanlaatu ja kuvauspaikan korkeatasoinen tarkkuus joka kuvakulmasta ovat äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia”, sanoo Erik Frännlid, Axisin tuotejohtamisen päällikkö. ”Tuomalla Sharpdome-teknologian uuteen AXIS Q61-E -sarjaan voimme tarjota kompaktin ja tukevan PTZ-kameran luotettavaan tunnistamiseen teräväpiirtona, joka sopii useimpiin ympäristöihin, sekä täytäm käyttäjän vaatimukset horisontin yllä olevan alueen tehokkaasta tarkkailusta.”

AXIS Q61 -sarjan kamerat ovat ensimmäisiä PTZ-kameroita, joissa on innovatiivinen Lightfinder teknologia, joka toistaa värejä erinomaisesti myös heikosti valaistuissa ympäristöissä. AXIS Q6114 E mallissa on Lightfinder-teknologia ja 720p HDTV-resoluutio ja AXIS Q6115 E mallissa on 1080p HDTV-resoluutio. Molemmat mallit tarjoavat täysresoluution kuvataajuudella 50/60.

Käyttäjän apuna kameroissa on Advanced Gatekeeper -ominaisuus, joka antaa kameran automaattisesti kiertää, kallistua ja zoomata esiasetettuun tilaan, kun se havaitsee liikettä ennakkoon rajatulla alueella, jonka jälkeen se jatkaa havaitun kohteen seuraamista.

AXIS Q61-E -sarjan kaksi kameramallia voidaan asentaa joko sisätiloihin tai haastaviin ulkoympäristöihin. Kestävät PTZ-verkkokamerat kestävät äärimmäisiä ilmastomuutoksia Arctic Temperature Control -toiminnon ansiosta, joka mahdollistaa kameran toimimisen -50 °C:n (-58 °F) lämpötilassa. Lisäksi kamerat tukevat automaattista sumun poistoa, joka aktivoituna automaattisesti havaitsee ympäristön sumun ja suodattaa sen digitaalisesti pois näkymästä tehden kuvasta kirkkaamman.

Kamerat ovat kompakteja, lähes puolet nykyisen AXIS Q60-E -sarjan koosta ja ne sulautuvat saumattomasti mihin tahansa ympäristöön. Erityisissä asennustarpeissa ne voidaan yhdistää AXISin nykyisen valikoiman asennustelineisiin. Lisäksi kuoret voidaan helposti maalata uudestaan värillä, joka täyttää asiakkaan vaatimukset.

AXIS Q61-E -kameroiden videohallintaohjelmista vastaavat markkinoiden laajin valikoima valmistajia Axis Application Development Partner Program kautta sekä tietysti Axisin oma AXIS Camera Station. Kameroihin sisältyy AXIS Camera Companion-, AXIS Camera Application Platform-, AXIS Video Hosting System- ja ONVIF -tuki kameran helppoa liittämistä varten ja sovelluskehittäjille kameran varustamiseksi älyominaisuuksilla.

AXIS Q6114-E/Q6115-E PTZ -verkkokameroiden on suunniteltu tulevan markkinoille Q2 Axisin jakelukanavien kautta.

Kuvia ja muuta materiaalia löytyy osoitteessa: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=axis_q61_series

Tuote-esite, jossa kuvataan Axisin Sharpdome tekniikkaa, löytyy osoitteesta: http://www.axis.com/files/whitepaper/wp_sharpdome_en_1503_lo.pdfLisätiedot:

Kristina Tullberg, PR- ja viestintäasiantuntija, Axis Communications Northern Europe
Puhelin: +46-46-272 18 72
Sähköposti: pressoffice-ne@axis.com

Tietoja Axis Communications -yhtiöstä

Axis tarjoaa älykkäitä turvallisuusratkaisuja, jotka auttavat tekemään maailmasta turvallisemman. Verkkovideoalan globaalina markkinajohtajana Axis näyttää suuntaa koko toimialalle kehittämällä jatkuvasti innovatiivisia, avoimiin sovelluksiin perustuvia verkkotuotteita - tarjoten asiakkaille lisäarvoa maailmanlaajuisen kumppaniverkoston kautta. Axis ylläpitää pitkäaikaisia suhteita yhteistyökumppaneihin ja tarjoaa heille osaamista ja viimeisimpiä verkkotuotteita sekä nykyisillä että uusilla markkina-alueilla. Axisin palveluksessa on yli 1900 sitoutunutta työntekijää yli 40 maassa ja heitä tukee yli 70 000 yhteistyökumppanin verkosto 179 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984 ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Yhtiö on listattu Tukholman NASDAQ tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saat verkkosivuiltamme www.axis.com