Axis introducerer Sharpdome- og Lightfinder teknologi i den nye avancerede PTZ kuppelserie

København, 2015-04-01
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Den nye Sharpdome-teknologi, der er inkluderet i AXIS Q61-E-serien, giver skarpe billeder i alle retninger. Disse kompakte PTZ-kameraer er egnet til indendørs såvel som udendørs brug og også under forhold med begrænset lys og udfordrende betingelser, hvilket gør dem ideelle at anvende i forbindelse med byovervågning, storcentre, industrianlæg og skoler.

Serien af kompakte AXIS Q6114 E/Q6115-E PTZ kuppelnetværkskameraer har god scenegengivelseskvalitet og utroligt skarp billedkvalitet i alle retninger, selv over horisonten.
Axis Communications er markedsleder inden for netværksvideo. Med den nye AXIS Q61-E-serie lancerer Axis nu den unikke Axis Sharpdome-teknologi. Med den innovative mekanik og den unikke kuppelgeometri giver Sharpdome-teknologien fantastisk scenegengivelse og utroligt skarpe billeder i alle retninger. Derudover giver teknologien kameraerne mulighed for at tilbyde den unikke funktion til identificering af objekter på helt op til 20° over kamerahorisonten, hvilket også gør kameraerne velegnede til ujævnt terræn. Den nye kameraserie er en af markedets mest kompakte og hurtigste serie af PTZ-kuppelkameraer. De har 30x optisk zoom med en opløsning på op til HDTV 1080p, Lightfinder-teknologi og Wide Dynamic Range (130 dB) til at håndtere svære lysforhold og understøtter elektronisk billedstabilisering, hvilket er nyttigt til at få en mere jævn video under forhold med stærk blæst.

”Byovervågning, vigtig infrastruktur og detailhandel er blot få eksempler på scenarier, hvor det er ekstremt vigtigt at have høj HDTV-billedkvalitet og god scenegengivelseskvalitet ved alle vinkler”, siger Erik Frännlid, som er produktstyringschef hos Axis. ”Ved at bringe Sharpdome-teknologien ind i den nye AXIS Q61 E serie kan vi tilbyde et kompakt og robust PTZ-kamera til pålidelig identifikation i HDTV, som passer til de fleste miljøer, samtidigt med at vi opfylder operatørernes krav om effektiv overvågning af området over horisonten.”

AXIS Q61-kameraserien er de første PTZ-kameraer med den nyskabende Lightfinder-teknologi, der giver fantastiske farver i miljøer med dårlige lysforhold. AXIS Q6114-E tilbyder Lightfinder og HDTV 720p-opløsning, og AXIS Q6115-E har HDTV 1080p-opløsning. Begge modeller tilbyder fuld opløsning i 50/60 billeder pr. sekund.

For at hjælpe operatøren er kameraerne udstyret med Advanced Gatekeeper, som er en funktion, der får kameraet til at panorere, vippe og zoome automatisk til en forvalgt position, når der registreres bevægelse på et foruddefineret område, og derefter fortsætter den med at spore det registrerede objekt.

De to kameramodeller i AXIS Q61-E-serien kan installeres enten indendørs eller i barske udendørs miljøer. De holdbare PTZ-netværkskameraer modstår ekstreme klimaændringer takket være Arctic Temperature Control, som muliggør, at kameraet kan fungere ved -50 °C (-58 °F). Derudover understøtter kameraerne automatisk afdugning, som - når funktionen er aktiveret - automatisk registrerer tåge på stedet og frafiltrerer den digitalt for at give en klarere video.

Kameraerne er kompakte - næsten halv størrelse af den eksisterende AXIS Q60-E-serie - og passer fint ind i ethvert miljø. For at opfylde specifikke monteringsbehov kan de kombineres med Axis’ eksisterende sortiment af monteringsbeslag. Derudover kan huset nemt males i en farve, der opfylder kundens krav.

AXIS Q61-E-kameraer understøttes af branchens største base af videostyringssoftware gennem Axis Application Development Partner Program og AXIS Camera Station. Kameraerne understøtter AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System og ONVIF for nem kamerasystemintegration, og for at programudviklere kan udstyre kameraet med intelligente funktioner.

AXIS Q6114-E-/Q6115-E PTZ-kuppelnetværkskameraerne ventes tilgængelige i Q2 gennem Axis’ distributionskanaler.

For billeder og andre ressourcer henvises der til: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=axis_q61_series

For hvidbogen, der forklarer den nye Sharpdome-teknologi fra Axis http://www.axis.com/files/whitepaper/wp_sharpdome_en_1503_lo.pdfFor yderligere oplysninger bedes du kontakte:

Kristina Tullberg, PR og kommunikationsspecialist, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications

Axis tilbyder intelligente sikkerhedsløsninger, der bidrager til en smartere og sikrere verden. I kraft af sin position som ledende på det globale marked for netværksvideo driver Axis branchen fremad ved kontinuerligt at lancere innovative netværksprodukter, der er baseret på en åben platform - og leverer værdifulde løsninger til kunderne via et globalt netværk af samarbejdspartnere. Axis har en række mangeårige samarbejdspartnere og formidler viden og banebrydende netværksprodukter til dem på eksisterende og nye markeder.

Axis har over 1.900 engagerede medarbejdere i over 40 lande rundt omkring i verden, som understøttes af et netværk af mere end 70.000 samarbejdspartnere i 179 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er en svenskbaseret virksomhed, der er noteret på NASDAQ Stockholm under børsnavnet AXIS. Yderligere information om Axis findes på vores websted www.axis.com