Axis introducerer netværkshøjttaler til ekstern talevarsling i forbindelse med videoovervågning

København, 2015-03-26
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS C3003-E er en netværksforbundet hornhøjttaler til udendørs brug, der er let at installere, som klart gengiver langtrækkende tale ved talevarsling via et netværk. Når AXIS C3003-E anvendes sammen med videoovervågning, har operatøren mulighed for at henvende sig til folk på afstand og forhindre uønsket aktivitet. Højttaleren er ideel til at forbedre videoovervågningsanlæg på udendørs arealer, såsom parkeringspladser, byggepladser og vigtige infrastruktursteder samt offentlige pladser.

AXIS C3003-E er en netværkstilsluttet hornhøjttaler, der er let at installere, og som giver klar lyd på lang afstand ved talevarsling i forbindelse med videoovervågning, se film.
Axis Communications, der er verdens førende inden for netværksvideo, lancerede i dag AXIS C3003-E, som er den første netværkshøjttaler med åben standard, til ekstern tale. AXIS C3003-E er nem at installere og integrere med et videoovervågningssystem eller et IP-telefonisystem, hvilket gør det muligt at give en melding fra ethvert sted, hvor der er netværksforbindelse.

“AXIS C3003-E er i virkeligheden en IoT-enhed (Internet of Things), der har mange fordele, fordi den er tilsluttet et IP-netværk”, siger Peter Lindström, direktør for nye forretningsområder hos Axis. “Du kan f.eks. tildele et almindeligt telefonnummer til højttaleren og ringe til den for at blive hørt. Den muliggør integration med stort set alt.”

AXIS C3003-E, der supplerer Axis’ netværksvideosortiment, er udviklet i tæt samarbejde med kunder inden for videoovervågningsbranchen. Fordelene ved højttaleren inkluderer lave installationsomkostninger, nem integration og garanteret pålidelighed. Den giver kunderne mulighed for nemt at føje en fjernbetjent højttalerfunktion til deres overvågningssystem, for at forhindre kriminalitet eller andre uønskede aktiviteter.

“Hornhøjtalerne giver vores operatører mulighed for at handle med det samme, når videoanalysen advarer os om ulovlig indtrængning på en kundes grund”, siger Lars Kämpe, forretningssudviklingschef hos Securitas, som praktisk taget udstyrer alle anlæg med udendørs perimeterbeskyttelse med højttalere. “Normalt vil en person, der trænger ulovligt ind på et område, flygte, når denne gøres opmærksom på, at han/hun er blevet registreret. Hermed sparer kunderne penge som følge af færre skader og unødige udrykninger.”

AXIS C3003-E er en selvstændig højttaler, der tilbyder signaltransmission, afkodning, forstærkning og højttaler - alt i samme enhed. I modsætning til mange analoge højttalere er det ikke nødvendigt at slutte AXIS C3003-E til en separat forstærker eller til et netværkskamera for at koble den til et netværk. Som en selvstændig enhed kan AXIS C3003-E placeres hvor som helst, hvilket giver en fleksibel, skalerbar og økonomisk tilgang til systemdesign. Ligeledes er det ikke nødvendigt med en ekstern strømforsyning, idet højttaleren understøtter Power over Ethernet (PoE). Med et enkelt netværkskabel modtager AXIS C3003-E strøm og sluttes direkte til et videostyringssystem og/eller et VoIP-telefonisystem (Voice over IP).

Højttaleren har et højt lydtrykniveau for forståelig tale over lange afstande. Den muliggør stemmer af høj kvalitet takket være avanceret signalbehandling. En nyskabende funktion i AXIS C3003-E er den unikke automatiske højttalertest, som kan kontrollere, om højttaleren fungerer korrekt ved at sende lydtilbagekobling til systemet.

“Securitas har arbejdet med analoge højttalere indtil nu, ” siger Kämpe. “Med analoge højttalere er der altid en vis usikkerhed, eftersom det ikke er muligt på afstand at registrere, om de rent faktisk virker korrekt. AXIS C3003-E giver os mulighed for at kontrollere, om højttaleren virker korrekt og kontrollere lydkvaliteten på afstand. Højttaleren understøtter også PoE, hvilket gør den lettere at installere og mindsker installationsomkostningerne. Den giver også mulighed for at anvende beskeder, der er indspillet på forhånd. Med Axis’ højttaler er vores kundetilbud forbedret væsentligt.”

AXIS C3003-E kan afspille lydfiler, der er optaget på forhånd, når den udløses manuelt eller automatisk i forbindelse med en alarmhændelse. Højttaleren leveres med lydfiler, der er optaget på forhånd, såsom meddelelser i forbindelse med ulovlig indtrængning eller nødsituationer, og giver brugere mulighed for at overføre deres egne beskeder.

Højttaleren kan nemt integreres med videostyringssystemer. Kompatibel software inkluderer software fra Aimetis Corp., Genetec, Milestone Systems og NICE Systems samt den kommende AXIS Camera Station 4.20, som er rettet mod små og mellemstore anlæg. AXIS C3003-E kan også integreres med VoIP-telefonisystemer, der anvender SIP (Session Initiation Protocol), som giver brugerne mulighed for at ringe til højttaleren og foretage talevarslinger selv fra deres mobiltelefon. Som et netværksprodukt kan hver AXIS C3003-E betjenes separat, idet hver enkelt højttaler har en unik IP adresse.

AXIS C3003-E vil være tilgængelig gennem Axis’ distributionskanaler til en anbefalet pris på 399 € fra 9. april.

For billeder og andre ressourcer henvises der til: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=c3003e


For yderligere oplysninger bedes du kontakte:

Kristina Tullberg, PR og kommunikationsspecialist, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications

Axis tilbyder intelligente sikkerhedsløsninger, der bidrager til en smartere og sikrere verden. I kraft af sin position som ledende på det globale marked for netværksvideo driver Axis branchen fremad ved kontinuerligt at lancere innovative netværksprodukter, der er baseret på en åben platform - og leverer værdifulde løsninger til kunderne via et globalt netværk af samarbejdspartnere. Axis har en række mangeårige samarbejdspartnere og formidler viden og banebrydende netværksprodukter til dem på eksisterende og nye markeder.

Axis har over 1.900 engagerede medarbejdere i over 40 lande rundt omkring i verden, som understøttes af et netværk af mere end 70.000 samarbejdspartnere i 179 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er en svenskbaseret virksomhed, der er noteret på NASDAQ Stockholm under børsnavnet AXIS. Yderligere information om Axis findes på vores websted www.axis.com