Axis i topp fem av Sveriges bästa arbetsplatser 2015

Lund, 2015-mar-20
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications, global marknadsledare inom digitala säkerhetslösningar, har utsetts till Sveriges femte bästa arbetsplats i Great Place to Works årliga ranking. Benchmarkstudien, som rankar Sveriges bästa arbetsplatser, är baserad på en undersökning där medarbetarna tillfrågas om hur de upplever sin arbetsplats samt en kulturprofilering där experter utvärderar företagskulturen. Axis, som har över 1900 anställda i fler än 40 länder, får 5:e platsen i kategorin stora organisationer med över 250 anställda.

Malin Ruijsenaars, HR-chef på Axis Communications.
Axis, som har ungefär 1150 anställda i Lund, får utmärkelsen för sin starka företagskultur, som präglas av öppenhet, ansvarstagande, nytänkande, entreprenörskap och utmanande av etablerade koncept och strävan efter att förändra och förnya.

– Den här fina utmärkelsen bekräftar att Axis långsiktiga investeringar i personalen och noggranna arbete med att bygga en stark företagskultur gett oss nöjda medarbetare och fortsatt goda möjligheter att rekrytera i en snabb takt. Under hela Axis 30-åriga resa – från startup med tre förhoppningsfulla entreprenörer till globalt företag med ett nätverk på över 75 000 partner – har medarbetarna varit vår absolut viktigaste tillgång, säger Malin Ruijsenaars, HR-chef på Axis som mottog priset på en gala på Berns Salonger i Stockholm igår.

Tillväxtbolaget Axis har en hög rekryteringstakt och endast under 2014 rekryterades 314 medarbetare. Ungefär 60 procent av de anställda har rekryterats efter 2009 och Axis har en noggrann rekryteringsprocess för att attrahera välkvalificerade och engagerade medarbetare som är avgörande för företagets fortsatta framgångar.

För att stärka företagskulturen i den internationella organisationen arbetar Axis kontinuerligt med att förankra företagets kärnvärden bland medarbetarna. Alla nyanställda får en god insyn i företagets alla delar genom en introduktionsutbildning vid huvudkontoret i Lund. Axis kärnvärden – Act as One, Always Open och Think Big – togs fram i ett internt projekt där de anställda själva fick definiera vad bolaget står för, vilket resulterade i ett djupt förankrat, demokratiskt värdesystem.

Axis lägger stor vikt vid att främja sina medarbetares individuella utveckling och erbjuder tydliga karriärvägar som ligger i linje med företagets mål. Ett exempel på detta är IP@Axis, ett personalutbytesprogram och ett kunskapsutbyte som syftar till att stärka företagskulturen och utveckla medarbetarna, och ger anställda möjlighet att arbeta i tidsbegränsade projekt på kontor någon annanstans i världen.

Det internationella organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work korade för fjortonde året i rad Sveriges bästa arbetsplatser i kategorierna små, mellanstora och stora organisationer. Den svenska rankingen, som ingår i världens största arbetsplatsstudie, baseras på svar från 148 deltagande organisationer och företag.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Margareta Lantz, Corporate Communications & PR Manager, Axis Communications
Tel: 0708 90 18 92, E-post: margareta.lantz@axis.com.

Om Axis Communications

Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 1 900 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 75 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på Nasdaq Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.

Om Great Place to Work
Great Place to Work® är ett internationellt organisationsutvecklingsföretag som grundades av Robert Levering 1992. Great Place to Work® mäter och utvecklar arbetsplatskultur för alla typer av företag och organisationer. Företaget är verksamt i 48 länder i hela världen och har cirka 500 anställda. Kunderna är dels stora internationella företag, dels nationella eller lokala företag och organisationer. http://www.greatplacetowork.se